Weerbericht voor dit weekend: wisselvallig

Met een westelijke tot zuidwestelijke stroming worden diverse Atlantische storingen naar ons land gevoerd. De boodschap is: geniet van de drogere en zonnige perioden tussen de regenzones.

Verschillende regenzones leveren een strijd om ons land aan te doen. Het ziet er niet schitterend uit.

De dag begint grijs met een groot aandeel aan wolken en verspreid over het land valt daaruit lichte regen of motregen. Er zijn ook droge perioden. Naarmate de dag vordert drijven opklaringen vanuit het westen binnen en oogt het weerbeeld vriendelijker. Toch is de atmosfeer onstabiel en dat betekent plaatselijke buien.

De wind is eerst zwak tot matig, maar neemt in de namiddag tijdelijk toe tot matig met rukwinden tot 50 km/u. Op thermisch vlak scheren we geen hoge toppen, maar met maxima van 14 tot 18 graden zitten we dicht bij het langjarig gemiddelde voor midden mei.

Vannacht sterven de plaatselijke buien uit en wordt het tijdelijk overal droog. De opklaringen verdwijnen geleidelijk aan vanuit het westen en later trekt opnieuw een regenzone over ons land. Het kan stevig regenen met een kleine kans op onweer. Tegen de ochtend wordt het droger in de westelijke provincies. Het gaat allemaal heel snel bij minima van 7 tot 11 graden en een matige zuiden- tot zuidwestenwind.

Zondag blijft het niet droog. Een regenzone verlaat eerst ons land en vanuit het westen is het tijdelijk droger. Na de middag valt plaatselijk een bui en later volgt alweer regen in het westen.

Maandag hebben de oostelijke provincies nog te kampen met veel wolken en regen, maar in de loop van de dag wordt het overal droger met opklaringen. Hierbij drijven in de namiddag buien binnen vanaf de Noordzee, alhoewel het overwegend droog blijft. Er staat veel wind uit het westen.

Dinsdag laten de weerkaarten een droog weerbeeld zien. Alleen de noordelijke provincies zijn gevoelig voor een buitje, maar elders wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Het kwik houdt halt op 15 graden in de Ardennen en 17 graden in het centrum van het land.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud