Weerbericht voor donderdag 15 mei: minder buien

Onder invloed van stijgende luchtdruk komt er een einde aan het onstuimige weer. Droog blijft het niet, maar er volgt een verbetering. De zon komt meer tevoorschijn, wat de temperatuur ten goede komt.

Vandaag duidt de barometer hogere waarden aan. De kans op buien is gevoelig lager dan de afgelopen dagen. De ochtend verloopt, op een enkele bui na, droog. In de loop van de voormiddag ontstaan plaatselijk buien, maar meestal is het droog. De grootste kans op een bui is voorbehouden voor het noorden en het oosten van het land. 's Avonds blijft het overal droog.

Dankzij bredere opklaringen klimt het kwik tot 11 à 16 graden. Een zwakke wind uit het westen of noordwesten, kracht 1 tot 2, doet het aangenaam aanvoelen.

Vannacht blijft het droog en worden de opklaringen breder. Vooral in het oosten van het land wordt het koud. In de Ardennen komt het tot lichte vorst. In Vlaanderen situeren de minima zich tussen 5 en 7 graden. Het wordt een rustige nacht met geen wind. Tegen de ochtend vormt er zich nevel en plaatselijk ontstaan er mistbanken.

De volgende dagen domineert een westcirculatie met geregeld storingen en buien, die over ons land trekken. Zoals de weerkaarten er nu bij liggen, trekken deze neerslagzone's vooral in de ochtend en 's avonds over ons land. Gedurende de dag is het meestal droog.

Vrijdag, na het opruimen van nevel en plaatselijk mist, wisselen brede opklaringen af met wolkenvelden. Plaatselijk komt de zon tevoorschijn, maar in het westen neemt de bewolking na de middag toe. Tegen de avond regent het aan de kust. De maxima liggen tussen 15 en 19 graden.

Zaterdag verlaat een storing in de ochtend het land via het oosten. Het wordt nadien droog met opklaringen. Een volgende regenzone meldt zich in de avonduren aan vanuit het westen. De maxima liggen rond 16 graden.

Zondag is het eerst droog met opklaringen. Vanuit het westen neemt de bewolking toe en na de middag volgt er regen aan de kust. De regen bereikt het oosten laat in de namiddag. De maxima liggen rond 17 graden.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud