Advertentie

Weerbericht voor donderdag 18 juli: enkele droge dagen

Een actieve storing zorgt over Duitsland voor bakken regen, maar zal net niet tot onze regio's kunnen doordringen. Dankzij een hogedrukgebiedje nabij Ierland blijft het bij ons droog en kan de zon geregeld tevoorschijn komen. Er wordt evenwel minder warme lucht aangevoerd.

Vandaag is het flink afgekoeld in de ochtend met minima tussen 9 en 14 graden. Daarbij kan er hier en daar wat nevel of een mistbank voorkomen. Het ochtendgrijs wordt evenwel al vlug opgeruimd en vooral in het westen wordt het erg zonnig met slechts enkele wolken. In het oosten, meer uitgesproken in de Ardennen, komen er nog geregeld bewolkte perioden voor, maar de zon is evenwel ook van de partij. Het blijft droog en vooral na de middag kan de zon zich ook wat meer laten gelden in de oostelijke provincies. Er waait een zwakke tot matige wind uit noordelijke richtingen, windkracht 2 tot 3. Met maxima tussen 17 en 22 graden is het net iets te koud voor het seizoen, maar in de zon en uit de wind voelt het toch wel best aangenaam aan.

Vannacht worden de opklaringen almaar breder. In het westen is het meestal licht bewolkt en wordt het bij momenten helder. In het oosten is het licht of half bewolkt. Het blijft uiteraard droog, maar het gaat echter flink afkoelen. Het wordt een vrij koude nacht met minima in Laag- en Midden-Belgiƫ tussen 10 en 13 graden. In de Ardennen kan het kwik zakken tot 7 graden. De noordelijke wind luwt tot zwak, kracht 2, waardoor de kans op nevel in de ochtend toeneemt.

De volgende dagen brengen drukstijgingen rustig zomers weer met zich mee. In het weekend nadert een depressie en nemen de neerslagkansen opnieuw toe. Stabiel zomerweer zit er vooralsnog niet in.

Vrijdag ziet er veelbelovend uit. Het blijft droog en er is flink wat zon. Er komen enkele wolken opzetten, maar die hinderen de stralende zon nauwelijks. De maxima liggen rond circa 22 graden en met een zwak briesje uit het noordoosten voelt dat bijzonder aangenaam aan.

Zaterdag is het aanvankelijk droog met opklaringen. Op nadering van een zwakke storing neemt de bewolking vanuit het westen evenwel toe en later op de dag zijn enkele plaatselijke buien niet uitgesloten. Er is evenwel ook ruimte voor de zon en de maxima liggen rond 22 graden.

Zondag neemt de buienkans toe, vooral in het noorden van het land kunnen er geregeld buien tot stand komen. In het zuiden kan het langdurig droog blijven. Het wordt wat minder warm met maxima tussen 16 en 21 graden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud