Weerbericht voor donderdag 19 juni: weinig zon

Langs de noordoostelijke flank van een hogedrukgebied met kern ten westen van Brest sleept een sterk verzwakte storing over het noorden van het land. Hierbij zijn wolken dominant en komt de zon maar weinig aan bod. Neerslag van betekenis wordt er evenwel niet verwacht.

Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken en nevelig in de ochtend. Het is daarbij niet uitgesloten dat er hier en daar een spatje motregen valt, maar meestal is het droog. Dit sombere weerbeeld blijft nagenoeg de hele dag behouden. De bewolking is erg hardnekkig, waardoor de zon slechts sporadisch of zelfs geheel niet tevoorschijn komt. In het zuiden van het land ziet het er evenwel beter uit. Daar wisselen zonnige perioden af met wolkenvelden en blijft het droog. Door het dik pak wolken blijven de maxima beperkt tot waarden tussen 20 en 23 graden. In het zuiden, waar de zon wel aanwezig is kan het kwik oplopen tot circa 25 graden. De wind waait meestal matig uit westelijke richtingen, kracht 3 tot 4.

Vannacht is er aanvankelijk weinig verandering in de situatie. De bewolking domineert het weerbeeld in vrijwel heel het land. Later vannacht wordt het ook bewolkt in het zuiden. Een spatje regen is niet uitgesloten, maar vaak is het droog. Pas in het tweede deel van de nacht breekt de bewolking stilaan open en komen er vanuit het noordwesten opklaringen opzetten. Het blijft zacht met minima tussen 11 en 14 graden en dit bij een zwakke, soms nog matige westelijke wind, windkracht 2 tot 3. Er is kans op nevel en plaatselijk kunnen er mistbanken ontstaan.

De volgende dagen is er opnieuw een verandering op til. De huidige weerkaarten beloven, in tegenstelling tot gisteren, een verbetering in het weekend met hogere temperaturen. Gezien de computermodellen van dag tot dag sterk wijzigen, blijft de verwachting nog steeds vrij onzeker.

Vrijdag belooft het een droge dag te worden met een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. De temperaturen liggen rond normale waarden en komen uit tussen 18 en 23 graden.

Zaterdag, na het opruimen van nevel, is er flink wat zon. Later drijven hoge en middelhoge wolken over het westen, maar neerslag wordt er nagenoeg niet verwacht. De maxima liggen tussen 20 en 23 graden.

Zondag kan de zon het weerbeeld domineren. Daarbij wordt er erg zachte lucht aangevoerd, waarbij het kwik plaatselijk wel eens boven 25 graden kan klimmen. In de avond wordt het stilaan onweerachtig.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud