Weerbericht voor donderdag 2 mei

Een langgerekt en omvangrijk lagedrukgebied met verschillende centra heeft zich meester gemaakt van de situatie boven West-Europa. Een uitslaande frontale golf, gepaard gaande met een kleine depressiekern in onze buurt, trekt vandaag door het land en zorgt voor behoorlijk wat nattigheid.

Vandaag is het al van 's ochtends zwaar bewolkt tot betrokken en vrijwel in het hele land regent het. Misschien houdt de kuststrook het in eerste instantie nog eventjes droog. De regenzone trekt immers naar het noordwesten en zal dus ook de kust onderdompelen in nattigheid. Halfweg de voormiddag wordt het droger in Belgisch Lotharingen, later gevolgd door zelfs enkele opklaringen. Dit drogere weer met opklaringen rukt vervolgens op naar het noordwesten en bereikt rond de middag het Brusselse en halfweg de namiddag ook het westelijke deel van het land. Tegen de avond wordt het overal meestal droog. Ook de temperatuur heeft te lijden onder het grijze en natte weer. Het wordt niet warmer dan gemiddeld 12 graden bij een meestal zwakke noordwestenwind.

Vannacht sterven ook die laatste buien uit en blijft het overal droog. De opklaringen worden zelfs breder en door het wegvallen van de wind wordt het nevelig en kunnen landinwaarts enkele mistbanken ontstaan. De atmosfeer is zeer vochtig en de minste afkoeling geeft aanleiding tot mistvorming. Met minima tussen 2 en 5 graden wordt het tevens vrij koud.

Vrijdag wordt het een iets betere dag, zij het dat er steeds veel wolkenvelden voorkomen. Tussendoor is er steeds wat ruimte voor een schuchter maar deugddoend straaltje zonneschijn. Op een enkele bui na (meeste kans in het oosten) blijft het daarbij meestal droog. De maxima schommelen rond 14 graden. Ook zaterdag blijft het meestal droog bij een afwisseling van wolkenvelden en misschien iets bredere opklaringen. De wolkenvelden blijven evenwel dominant. De maxima handhaven zich rond een graad of 14.

Zondag blijft het overwegend droge weer aanhouden, al komt een storing dicht tegen onze oostelijke grens aanleunen. Daar kan na de middag misschien toch een bui of wat regen vallen. De maxima halen onveranderlijk een landelijk gemiddelde van 14 of 15 graden, wat normaal is voor deze tijd van het jaar.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud