Weerbericht voor donderdag 25 november: Koude start en zonnig

Een hogedrukgebied ontfermt zich over ons weer. In deze tijd van het jaar betekent dat koude nachten bij heldere condities. Overdag is de zon oppermachtig. Vanaf vrijdag echter verhuist het hogedrukgebied naar het warmere zuiden van Europa en kunnen storingen of buienlijnen de weg vinden naar onze streken. Het wordt dan weer wisselvalliger met meer bewolking en soms regen of buien.

Vandaag toont november zich nog eens van zijn beste kant, ondanks dat de dag zeer koud begint. Het kwik is in de loop van de nacht overal onder het vriespunt gedoken en zal nu geleidelijk aan uit dat diep dal kruipen. De zon doet er alleszins alles aan om het kwik een duwtje in de rug te geven. Na de middag halen we maxima van ongeveer een graad of 5, in de Ardennen wordt het maximaal 4 graden. In de vroege ochtend kan het hier en daar wat nevelig zijn en mogelijk zijn ook enkele plaatselijke mistbanken aanwezig. Samen met de negatieve temperaturen kunnen die aanvriezen en dus is het zeer lokaal uitkijken voor gladde wegen. Het weerbeeld bestaat voor de rest uit veel zon en de wolken spelen eerder een ondergeschikte rol. Meestal is er zelfs van bewolking helemaal geen sprake. Dit alles wordt gepresenteerd bij weinig wind uit een hoofdzakelijk zuidelijke richting.

Vannacht daalt het kwik alweer snel maar in zijn neerwaartse beweging wordt hij gehinderd door een toename van de bewolking vanuit het westen. Het blijft droog met eerst een helder weerbeeld, tegen de ochtend is het op meerdere plaatsen betrokken. De minima komen uit bij circa -2 graden op de hoogste toppen van de Ardennen en -1 graad in de Kempen tot +2 graden aan zee.

Vrijdag houden we het niet geheel de dag droog. Vanuit het westen neemt de bewolking overal toe en er kan ook tijdelijk wat lichte regen vallen. Er staat iets meer wind.

Zaterdag is het wisselvallig met nu eens enkele buien en dan weer een drogere periode. De nachten worden zachter en overdag verandert op thermisch vlak niet zo veel.

Zondag is er nog steeds sprake van een wisselvallig weerbeeld. Tijdelijk is het regenachtig, maar later wordt het droger vanaf de kust. Er staat niet al te veel wind bij 7 graden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud