Weerbericht voor donderdag 4 maart: Noch vis, noch vlees

Een hogedrukgebied moet wijken voor een neerslagzone, die van de Atlantische Oceaan afkomstig is. Deze storing is niet al te actief en dus zijn geen grote neerslagsommen te verwachten. De komende dagen is het vlees noch vis. Met momenten valt een bui of wat regen, in de Ardennen komt de winter nog even om het hoekje kijken met enige sneeuwvlokken.

Vandaag trekt een neerslagzone verder naar het oosten en passeert hierbij ons land. Een eerste deel hebben we al in de tweede helft van de nacht verwerkt en nu trekken nog de laatste restanten van het front over. Heel veel activiteit zit er niet meer in, maar toch zal het weer in de ochtend tijdelijk nog bepaald worden door veel wolken en her en der valt wat lichte regen of motregen. In het oosten, vooral dan in de Ardennen, gaat de regen eerst nog vooraf door sneeuw. In de loop van de dag wordt het op de meeste plaatsen droger, eerst in het westen en later ook in de oostelijke provincies. Na de middag haalt het kwik behoorlijke temperaturen van 7 tot 9 graden in Vlaanderen en circa 3 graden in de Ardennen. Daar krijgt de sneeuwlaag het moeilijk en kan er lange tijd mist blijven hangen. De wind komt uit een zuidelijke sector, draaiend naar het zuidwesten. Vooral na de middag staat een matige wind. Vannacht is het overwegend droog met mogelijk ook enkele opklaringen. Tegen de ochtend neemt de bewolking toe en aan de Frans-Belgische grens kan dan wat lichte regen vallen. Het koelt niet zo fel af met minima van 2 graden op de zandgronden van de Kempen en 5 graden aan zee. De wind verkiest opnieuw een eerder zuidelijke richting en waait meestal zwak.

Vrijdag nadert een regenzone ons land, maar de vraag is of deze zone ook geheel België zal aandoen. Het is nog onzeker, maar de meest gevoelige plaatsen voor regen zijn de zuidelijk provincies. Er staat een matige zuidoostenwind.

Zaterdag trekt een neerslagzone weg naar het oosten en kan er wat koudere lucht binnensijpelen. Er vallen enkele buien, vooral in het oosten, die in de Ardennen een winters karakter krijgen. Maximaal van 3 tot hooguit 7 graden.

Zondag is de atmosfeer onstabiel en zijn er naast droge perioden enkele buien. Deze buien zijn plaatselijk en hebben in de Ardennen een lading van sneeuw. In Vlaanderen gaat het om een paar regenbuien.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud