Weerbericht voor donderdag 5 september: overwegend droog

Ons land bevindt zich in een zone met weinig barometrisch reliëf waardoor we te maken krijgen met een rustige atmosfeer. Actieve regengebieden bevinden zich dicht in de buurt maar plannen de invasie ten vroegste voor vrijdag, en in het beste geval pas zaterdag.

Het is vooral landinwaarts bewolkt en mogelijk valt er her en der nog een losse bui. In het westen blijft het van 's ochtends droog en zijn er brede opklaringen. Naarmate de dag vordert, breekt ook de bewolking in het centrum en oosten van het land meer open en komt de zon tevoorschijn. De kans op een bui wordt steeds kleiner om 's avonds te verdwijnen. Gezien de geringe drukverschillen waait er landinwaarts een zwakke, aan zee matige wind uit west-zuidwestelijke sector.

De temperatuur bereikt in de namiddag maximale waarden rond 21 of 22 graden.

Vannacht blijft het droog bij een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Alleen aan zee, door de relatief warme zee, kan er een buitje vallen. De wind waait zwak uit zuidwestelijke richting waardoor nevel en mistbanken, vooral dan in de opklaringsgebieden, gevormd worden. Met minima tussen 9 en 14 graden wordt het een frisse nacht.

Vrijdag is het eerst droog en wisselend bewolkt met vooral opklaringen voor het oosten van het land. Later neemt de bewolking van het westen uit toe en kan het in het uiterste westen regenen. De regen dringt niet door tot het centrum. De maxima handhaven zich rond 21 graden.

Zaterdag bevindt het frontaal systeem en bijhorend regengebied zich nog steeds over het westen van het land en trekt in de loop van de dag oostwaarts. De regen of buien worden later in het oosten verwacht. Het kwik bereikt gemiddeld 21 graden.

Zondag is het zwaar bewolkt tot betrokken met vooral in het oosten nog periodes met regen, later overgaand in een buiig weertype. Elders in het land duiken er reeds van 's ochtends buien, eventueel met onweer, op. Met gemiddeld 19 graden wordt het minder warm.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud