Weerbericht voor donderdag 8 augustus: lage druk troef

De koude put, die ons lang parten heeft gespeeld en de zomer ver van ons afhield, houdt het voor bekeken. Een ander lagedrukgebied neemt de fakkel over. Veel verandert er niet.

De atmosfeer is verzadigd en hult het landschap in nevel met plaatselijk ook mist. Dit ochtendgrijs verdwijnt snel en in de plaats komt een overwegend droog weerbeeld met wolkenvelden en schaarse opklaringen. In de loop van de dag breekt de bewolking, maar ondertussen klopt een neerslagzone aan in het westen van het land. De hemel raakt betrokken vanuit het westen met een toenemende kans op regen, buien en onweer. Het oosten heeft de beste papieren met de meeste opklaringen en pas later na de middag kans op een (onweers)bui. De wind waait eerst uit het zuidwesten en draait later naar het westen, zwak tot matig. Het kwik haalt met moeite de normale waarden voor deze tijd van het jaar. In de Ardennen wordt het een graad of 19, aan zee 20 en in het binnenland 20 tot 22 graden.

Vannacht trekt de neerslagzone met buien, soms onweerachtig van aard, naar het oosten en hebben vooral de Ardennen en de Kempen er nog mee te maken. Later zal het overal droog worden met veel wolkenvelden en schuchtere opklaringen. Er vormt zich nevel of een mistbank bij minima die uitkomen op 11 graden op de Hoge Venen en circa 14 graden in Vlaanderen.Ook de dagen daarna is de zomer ver te zoeken.

Vrijdag komt een nieuwe regen- en onweerszone opzetten, die ons weer in de loop van de dag beïnvloedt. De dag begint droog, maar snel volgen vanuit het westen dreigende wolken en vallen buien, mogelijk met onweer. De maxima bedragen 21 graden.

Zaterdag zijn er geen frontale systemen te bespeuren, maar een lagedrukgebied houdt een oogje in het zeil. Hierdoor kunnen buien ontstaan met tussendoor ook opklaringen. In de namiddag haalt het kwik maxima van 16 tot hooguit 21 graden.

Zondag valt, zoals het er nu uitziet, helemaal in het water. Plaatselijk kan veel neerslag vallen en onweer behoort ook tot de mogelijkheid. De zon heeft geen kans en stimuleert het kwik niet om hoge waarden te bereiken. Het wordt 19 graden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud