Advertentie

Weerbericht voor donderdag 8 januari: Regen en wind

Januari is de wintermaand bij uitstek, maar daar is de volgende dagen niet veel van te merken. Met een strakke zuidwestelijke luchtstroming wordt relatief zachte lucht aangevoerd en zorgen storingen geregeld voor nattigheid. De wind krijgt hierbij een belangrijke rol toebedeeld. Ook op korte termijn domineert gestoorde zeelucht het weerbeeld.

Vanochtend is het vrij koud. Afgelopen nacht zijn er opklaringen komen opzetten en zijn de temperaturen gedaald tot net boven het vriespunt. In de Ardennen liggen de minima net onder het vriespunt.

Een storing zorgt vanochtend evenwel voor toenemende wolkenvelden en aan zee kunnen de eerste regen-druppels al vallen.

In de loop van de ochtend wordt het stilaan overal betrokken en later volgt

er regen. De regen bereikt tegen de middag ook de Ardennen en kan daar voorafgegaan worden door natte sneeuw. De namiddag verloopt somber en nat met later soms matige regenvlagen. De zuidelijke wind wakkert aan tot matig en aan zee tot vrij krachtig of krachtig, windkracht 4, aan zee 5 tot 6. Hierbij zijn windstoten mogelijk tot 50 en aan zee tot 60 km/u. Het wordt vrij zacht met maxima tussen 3 en 6 graden.

Vannacht is het betrokken en valt eerst flink wat regen. Later volgen drogere perioden met enkele opklaringen vanuit het westen. Er komen evenwel verspreid ook buien opzetten. Tegen de ochtend is het op de meeste plaatsen droog.

De minima liggen rond 4 of 5 graden in Vlaanderen en rond een graad of 1 in de Ardennen. Het blijft matig en aan zee vrij krachtig waaien uit zuidelijke richtingen, windkracht 3 tot 5. Aan zee zijn er nog windstoten mogelijk tot 50 km/u.

Vrijdag komt een volgende storing opzetten vanuit het zuidwesten. De bewolking neemt toe, gevolgd door regen of buien. Hierbij waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Het blijft vrij zcht met maxima rond 8 graden.

Zaterdag kan de ochtend wat droger verlopen en zijn hier en daar mistbanken mogelijk. Later op de dag neemt de bewolking toe en in de loop van de namiddag volgt alweer regen. Het wordt evenwel nog een fractie zachter.

Zondag kan het tijdelijk hard regenen. Nadien wordt het wisselend bewolkt, maar zijn er ook plaatselijke buien. Het zachte en winderige weer blijft aanhouden met maxima van om en bij 10 graden. Soms zijn stevige windstoten mogelijk.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud