Weerbericht voor maandag 1 maart: De lente begint

Een hogedrukgebied strekt zijn vleugels uit tot over ons land. Hierdoor krijgen we tijdelijk een aangenaam weertype, al blijft het koud. Later komt er geleidelijk wat zachtere lucht, maar het weer krijgt dan ook wisselvalligere trekjes.

Vandaag begint de weerkundige lente. Toch zal het lentegevoel nog niet veel aangesproken worden tijdens de eerste dagen van de maand maart. Wel schijnt vandaag de zon enDe dag begint zeer koud met overal negatieve temperaturen en pas aan het eind van de ochtend kan het kwik boven het vriespunt uitkomen. De maximale waarden zijn begrepen tussen 0 graden in de Ardennen, waar nog steeds 25 tot 30 centimeter sneeuw ligt, en 3 tot hooguit 5 graden in Vlaanderen. Eerst is er wat nevel, maar dit ochtendgrijs wordt snel opgeruimd vanwege de instroom van droge lucht vanuit het noordoosten.

Vannacht is het eerst helder en daalt het kwik opnieuw pijlsnel. Rond middernacht worden minima gehaald van 0 tot -6 graden. Daarna neemt de bewolking toe vanuit het noorden. Het blijft niet helemaal droog. Het kan dus gevaarlijk worden op de weg.

Dinsdag is het grijs met wat lichte (mot)regen, in de Ardennen sneeuw. Het

gaat om kleine hoeveelheden en mogelijk blijft het in het uiterste westen droog. De maxima bedragen 6 graden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud