Weerbericht voor maandag 25 oktober: Winderig

Aan de achterzijde van een zwak koufront dat vorige nacht doorheen ons land is getrokken, wordt vandaag minder zachte zeelucht naar ons land aangevoerd. Een storing boven de Noordzee zorgt tijdelijk voor veel wind en vooral aan zee is er kans op een aantal buien.

Vandaag begint de dag meestal grijs met hier en daar nog wat regen of motregen in het ZO van het land. Elders wisselen wolkenvelden en flinke opklaringen elkaar af. In de loop van de ochtend trekt de laatste regen weg over het ZO van het land naar Duitsland. Er is dan overal een afwisseling te zien van wolken en zon. Vooral in de Ardennen en aan de kust is er daarbij in de loop van de dag kans op een paar buien. Elders in het land houden we het wellicht droog. De wind waait matig of vrij krachtig uit ZW, met rukwinden tussen 50 en 60, plaatselijjk tot 70 km/u. De temperaturen doen een stapje terug en liggen tussen 14°C in de Ardennen tot rond 17°C elders in het land. Daarmee liggen de maxima nog steeds zo'n 3 à 4°C boven de normale waarde voor eind oktober.

Vanavond en vannacht blijft het half tot zwaar bewolkt met vooral in de Ardennen en in de kustgebieden kans op enkele buien. Tussendoor overheersen wel de drogere periodes. De wind neemt stilaan gas terug en tegen de ochtend waait de wind zwak uit WZW-lijke sector. Het wordt koeler dan vorige nacht, met een minimum van 5°C in de Ardennen tot rond 8°C in Vlaanderen.

Morgen dinsdag half of zwaar bewolkt en eerst nog een bui. In de loop van de dag droog met breder wordende opklaringen. Minder wind en normale temperaturen.

Woensdag een koude start, daarna licht bewolkt en droog weer. De temperaturen zijn ongeveer normaal voor deze tijd van het jaar, de wind trekt aan vanuit het ZO.

Donderdag zwaar bewolkt of betrokken en vanuit het ZW volgen perioden met regen. In de maxima komt voorlopig maar weinig verandering.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud