Advertentie

Weerbericht voor maandag 29 november: Rustig herfstweer

Terwijl een lagedrukgebied naar het zuiden trekt, ontfermt een hogedrukwig zich over ons. Het is dan ook rustig, maar eerder grijs. De dagen daarna komt hetzelfde lagedrukgebied opnieuw naar het noorden en doet gedeeltelijk ons land aan. Gelukkig is het dan minder actief en blijft het verwegend droog.

Vandaag krijgen we een typisch grijze herfstdag voorgeschoteld. Met zo'n weerbeeld is het altijd de vraag in hoeverre nevel en mist zich vormen. Het ochtendgrijs blijft wellicht plaatselijk een langere tijd hangen. Eenmaal nevel of mist is opgeruimd, komt er niet veel meer kleur in het weer. In de plaats komt een grijs wolkendek, dat slechts hier en daar enkele scheuren vertoont. Daar profiteert de zon van. Toch zullen de wolkenvelden heel de dag aanwezig zijn. Het blijft overwegend droog, slechts lokaal valt nog wat motregen. Dat geldt dan vooral voor de Ardennen. Er staat niet al te veel wind, hoofdzakelijk zwak van kracht. Daarbij klimt het kwik naar een graad of 5 op de hoogste toppen van de Ardennen en naar 8 of 9 graden in Vlaanderen.

Vannacht blijven wolken geregeld voorbijdrijven en de sterrenhemel zal slechts af en toe te zien zijn. Er zullen wel degelijk opklaringen ons land binnendrijven, maar al snel vormt zich nevel of mist. Het is droog en door de hoge vochtigheid en de vele wolken koelt het niet zo fel af. Het resultaat is een minimale waarde van 1 graad op de Hoge Venen en 4 of 5 graden in de lagere gebieden. Bij dit alles staat nauwelijks wind.

Dinsdag starten we met een in nevel gehuld landschap met lokaal ook mist. Daarna wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Het wordt een redelijke herfstdag.

Woensdag komt een storing dichterbij, maar echt actief is die niet. Daardoor zijn er soms veel wolken, maar blijft het overwegend droog. Het is een beetje kouder.

Donderdag verandert weinig met een afwisseling van veel wolken en enkele spaarzame opklaringen. Het blijft overwegend droog.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud