Weerbericht voor maandag 3 mei: De hele week wisselvallig

De hele week blijft het West-Europese continent in de greep van een depressionaire zone. De ene lagedrukkern lost de andere af. Op dit ogenblik zijn de belangrijkste kernen ver verwijderd van ons land, maar later in de week nestelt een nieuwe kern zich pal boven België en zorgt daarbij voor aanhoudend wisselvallig weer.

Vandaag is het eerst wat nevelig. Lokaal kan een mistbank voorkomen. Nadien wordt het nog even flink zonnig en droog. Maar tegen de middag verschijnen stapelwolken die al snel uitgroeien tot stevige exemplaren. Later in de namiddag vallen verspreid in het land enkele pittige buien, eventueel met onweer en hagel. Alleen de kustregio kan grotendeels gespaard blijven. De maxima doen het desondanks goed en bereiken gemiddeld 17 tot 19 graden. In de Ardennen wordt het met 13 graden wat frisser. De ZW-wind waait meestal zwak tot hooguit matig maar tijdens buien kunnen felle rukwinden voorkomen.

Vanavond en vannacht houdt de buiige activiteit nog een tijdje aan in het oosten van het land. In het westen wordt het tijdelijk wat droger, maar in de loop van de avond neemt de bewolking daar wel toe. Uiteindelijk trekt een storing van west naar oost door het land en gaat het overal een tijdje regenen. De buien in het oosten worden door de doortrekkende storing naar het oosten verdreven. Tegen de ochtend regent het alleen nog in het oosten. Elders is het dan alweer droog. De minima liggen rond 8 graden. De naar noordwest draaiende wind is meestal zwak.

Dinsdag is het eerst nog regenachtig in het oosten van het land. Nadien wordt het daar, net zoals elders, meestal droog. Wolkenvelden en opklaringen wisselen elkaar af. Pas tegen de avond wordt verse regen verwacht in het westen van het land.

Woensdag wordt een zwaar bewolkte tot betrokken dag. Vooral in het oosten zijn er perioden met regen. In het centrum en westen wisselen buien en drogere perioden af. Het kwik handhaaft zich rond 16 graden.

Donderdag blijft het meestal zwaar bewolkt tot betrokken. Er zijn perioden met regen of er vallen enkele pittige buien. Met gemiddeld 15 graden wordt het nog een fractie koeler. De ZZO-wind is meestal zwak tot matig.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud