Weerbericht voor vrijdag 11 april: minder koud

We kregen gisteren een kort winterprikje mee die was verbonden met een koude luchtbel in de hogere atmosfeer. De koude luchtbel verlaat onze regio's en het wordt minder koud, maar niet volledig droog.

In de ochtend valt er lichte regen in het westen. In het binnenland, met temperaturen rond het vriespunt, is er kans op regen en sneeuw gemengd en in het oosten zijn er sneeuwvlokken mogelijk.

Het kwik klimt en geleidelijk komen er plaatselijke regenbuien opzetten. In de Ardennen maken winterse buien na de middag ook plaats voor regenbuien. Vanuit het westen wordt het droog en volgen er vanmiddag ook opklaringen. Tegen de avond is het op de meeste plaatsen droog weer. Het wordt minder koud dan de voorgaande dagen met maxima tussen 6 en 11 graden. De wind is zwak, kracht 2 en waait uit het westen of het zuidwesten.

Vannacht klaart het op en blijft het droog. Het koelt af, al blijven de temperaturen in Vlaanderen positief met minima tussen 2 en 4 graden. In de Ardennen daalt het kwik tot het vriespunt en bestaat er kans op grondvorst. De wind blijft zwak en kiest voor zuidelijke richtingen, windkracht 1 of 2. Tegen de ochtend komen er hoge en middelhoge wolkenvelden opzetten in het zuidwesten van het land, maar de neerslagkansen blijven klein.

De volgende dagen domineert een zuidelijke luchtstroming en gaan we op thermisch vlak vooruit. Storingen zijn nog dicht in de buurt, maar een hogedrukgebied over Oost-Europa laat zijn invloed gelden. De kans op neerslag is erg beperkt.

Zaterdag zorgen storingen voor zwaar bewolkte periodes, maar op vele plaatsen blijft het droog. Het is nog fris met maxima tussen 7 en 11 graden.

Zondag stijgt de luchtdruk en komt de zon geregeld tevoorschijn. Vooral in het oosten is het bij momenten zonnig. In het westen zijn er af en toe meer wolkenvelden. Het blijft droog en het wordt aangenaam zacht met maxima tussen 13 en 17 graden.

Maandag wordt erg zachte lucht vanuit het zuiden naar ons land gestuurd. Bovendien is er veel zon en niet al te veel wind. Het wordt een prachtige lentedag met maxima die plaatselijk boven 20 graden uitkomen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud