Advertentie

Weerbericht voor vrijdag 12 juli: korte opleving

Tijdelijk kunnen we proeven van een licht zomers weerbeeld. Storingen zijn echter niet veraf en doen ons land op zaterdag aan. De dagen daarna zijn wisselend, maar op de weerkaarten is een trend te zien naar eerder wisselvallig weer.

Vandaag is een van de beste dagen van de week. Gisteren leek het nog dat we op een zomerse meerdaagse afstevenden, maar de diverse weermodellen geven nu een heel andere evolutie aan. De werkweek wordt echter nog in redelijke schoonheid afgesloten. De dag begint volop zonnig, met plaatselijk een enkele mistbank. Geleidelijk aan zullen zich onschuldige stapelwolken vormen. Vanuit het westen dringt zich echter koelere lucht op in de hogere atmosfeer en dat leidt tot een onstabielere configuratie. Met andere woorden kan een stapelwolk in het westen later na de middag uitgroeien tot een bui. De kustregio zal naar het eind van de dag ook met meer wolkenvelden te maken hebben. Het is vrij warm met maxima van 21 graden in de Ardennen tot 24 graden in de Kempen. Aan de kust stijgt het kwik eerst naar 22 graden, maar rond de middag steekt een zeebries op en daalt de temperatuur naar circa 18 graden.

Vannacht zijn de slechtste papieren voor het westen van het land. Daar vallen enkele buien, maar hoe meer men zich naar het oosten begeeft, hoe beter het weerbeeld is met zelfs vrij heldere condities. Het kwik kan daar dalen naar een graad of 9, maar in Vlaanderen blijft onder de bewolking het kwik rond 14 graden steken. Het is rustig met nauwelijks wind.

Zaterdag ligt Belgiƫ gekneld tussen twee slecht-weer-gebieden. Enerzijds is dat sowieso geen goed nieuws en anderzijds is het heel moeilijk om te voorspellen waar de storingen juist zullen terechtkomen. Er vallen verspreid over het land alleszins (onweers)buien bij circa 21 graden.

Zondag lijkt het weer zich iets te herstellen. In het oostelijke deel van het land kan er een bui vallen, maar het westen en de kustregio houden het droog met redelijk wat zonneschijn. De wind waait uit een hoofdzakelijk noordelijke richting en het kan plaatselijk tot 23 graden worden.

Maandag is het land in twee gedeeld. Het westen is overwegend droog met zonnige perioden, maar het oosten kan opnieuw enkele buien verwachten met uiteindelijk ook toenemende bewolking vanuit het zuidoosten. Landelijk halen we op thermisch vlak 21 graden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud