Weerbericht voor vrijdag 13 februari: Kleine kans op zon

Hoge luchtdruk gaat niet altijd samen met mooi, zonnig weer. Dat merken we de komende dagen. Een hogedrukgebied duwt de wijzer van de barometer naar mooi weer, maar ziet niet dat lage wolkenvelden zich een weg kunnen banen naar onze streken. De kern van het hogedrukgebied ligt voor België verkeerd, waardoor er altijd rechtstreeks of onrechtstreeks lage wolken naar ons toe komen. Na het weekend lijken de neerslagkansen iets toe te nemen, maar grote neerslagsommen zijn vooralsnog niet te verwachten.

Vandaag is het overwegend grijs en verspreid nevelig. Op sommige plaatsen is de onderste laag van de atmosfeer zo vochtig dat er mist voorkomt. Wanneer het ochtendgrijs is opgelost, verschijnen lage wolken. De nog zwakke zon probeert vanaf de bovenkant van het wolkendek gaten te branden, maar slaagt daar slechts sporadisch in. De meeste kans op een zonnestraal is weggelegd voor het zuidwesten van het land, de noordoostelijke provincies hebben de minste kans op zon. Het blijft overwegend droog met plaatselijk een spatje motregen. Positief aan dit weertype is dat er nauwelijks wind staat. Daardoor voelen de maxima van 5 tot 10 graden niet koud aan. Vannacht houdt het rustige weer stand. Het noorden en het oosten blijven toegedekt door wolkenvelden. In het zuidwesten (tegen de Frans-Belgische grens) kan af en toe een glimp van de sterrenhemel worden opgevangen. Het blijft overwegend droog en het kwik zakt naar het vriespunt in de Ardennen en naar circa 4 graden in Vlaanderen.

Zaterdag is het aanhoudend grijs met in de loop van de dag een kleine kans op een opklaring. Daarbij kan in het noordoosten een spatje motregen vallen, elders blijft het droog. Het kwik klimt naar ongeveer 8 graden.

Zondag is de kans op zon iets groter. Toch zijn er nog steeds veel wolken en is er geen garantie op droog weer. Dankzij de nabijheid van het hogedrukgebied spreken we van een rustig februariweertje.

Maandag neemt de kans op een bui toe. In de Ardennen is er kans op een sneeuwvlokje. We leveren een tweetal graden in met maxima rond 7 graden.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud