Advertentie

Weerbericht voor vrijdag 16 oktober: zonnig

Een hogedrukgebied van Groenland over de Britse eilanden tot Oost-Europa werpt een blokkade op en roept de westelijke stroming een halt toe. Dit brengt zonnig weer, maar storingen die van west naar oost trekken, maken een omweg en trekken richting Middellandse Zee. Daar regent het fel met zwaar onweer.

Geen wolkje te bespeuren. Het is niet te warm, want er staat een matige oostenwind, die de gevoelstemperatuur matigt. De zon schijnt een tiental uur, waarbij ze in het begin en op het eind van de dag verblindend is voor het verkeer. Na een koude start met minima van om en bij 3 graden in Vlaanderen en rond het vriespunt op de hoogste toppen van de Ardennen, klimt het kwik naar een maximale waarde van 13 graden in Laag- en Midden-België en naar 10 graden op de Hoge Venen.

Vannacht is het helder en daalt het kwik snel. Uiteindelijk aan het eind van de nacht zijn de minima begrepen tussen -1 graad op de Hoge Venen en circa 3 graden op de meeste plaatsen in Vlaanderen. De wind neemt in kracht af, maar waait matig en benadrukt het koude gevoel.

Zaterdag houdt het zonnige weer aan. De wind waait een fractie minder dan de afgelopen dagen en het kwik klimt naar een gemiddelde van 13 graden.

Zondag is het eerst zonnig, maar in de loop van de dag drijven onschuldige hogere wolkenvelden binnen. Koudere lucht vindt de weg naar ons land en hierdoor moeten we twee graden inleveren. Bij weinig wind klimt het kwik naar 11 graden.

Maandag daalt de luchtdruk en komen er meer wolken. Op een plaatselijk buitje na, blijft het droog, maar de zon heeft het moeilijk zich te manifesteren. Bij maxima van 7 tot 12 graden staat eerst een zwak en later matig windje uit het noorden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud