Advertentie

Weerbericht voor vrijdag 18 juli: zonnige perioden

Een wig van hoge druk beschermt onze regionen van frontale systemen en dus blijft het vandaag droog. In het weekend gaat het echter bergaf als een hogedrukgebied zich terugtrekt naar de Atlantische Oceaan. Een noord(west)elijke stroming komt op gang en de weg staat dan open voor buien.

Vandaag eindigen we de werkweek in schoonheid. Een storing staat al te popelen om ons opnieuw in de wisselvalligheid te dompelen, maar pas in het weekend zal deze neerslagzone ons weer bepalen. Eerst krijgen we nog een droge dag met eerst verspreid nevel en enkele mistbanken. Er drijven wat wolkenvelden doelloos over het land, maar de zon is ook al overtuigend van de partij. In de loop van de dag ontstaan enkele stapelwolken, de zon behoudt evenwel de hoofdrol. Mogelijk dat er aan het eind van de dag iets meer bewolking binnendrijft aan de kust. De wind is nog steeds noordelijk, maar is iets zwakker dan de vorige dagen en dus zal het voor het gevoel iets warmer aanvoelen. Het kwik is echter stationair (vergeleken met de maxima van gisteren) met middagtemperaturen van 19 graden op de hoogste toppen van de Ardennen tot circa 22 graden in Vlaanderen. Aan zee, met name op het strand, haalt het kwik een graad of 19.

Vannacht is het eerst overal vrij helder. De stapelwolken verdwijnen namelijk en er ontstaat wat nevel of in de Ardennen enkele mistbanken. Later drijven meer wolken in het westen van het land. Het blijft echter tot de ochtend droog. Aangezien de bewolking in de minderheid is, zal het sterk afkoelen en uiteindelijk liggen de minima tussen 7 en 12 graden.

Zaterdag raakt het bij momenten betrokken vanaf de kust. De atmosfeer is verkouden op grotere hoogte en er ontstaan buien, die zelfs plaatselijk vergezeld gaan van onweer. Het oosten van het land houdt het 's ochtends nog droog. De maxima bedragen 20 tot 23 graden.

Zondag blijft het wisselvallig. Een noordwestelijke stroming brengt van tijd tot tijd buien naar ons land. Alleen de kust is beduidend beter met slechts een enkele bui en een overwegend droog weerbeeld. Het kwik moet een stap terugzetten en we halen slechts 19 graden gemiddeld.

Maandag zijn het noorden en oosten van het land nog steeds gevoelig voor buien. De kans op onweer neemt echter af. Het westen en zuiden blijven grotendeels droog met nu en dan zon. Op thermisch vlak verandert weinig met maximale waarden rond 20 graden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud