Weerbericht voor vrijdag 2 april: Na de middag regen

Het hogedrukgebied dat verantwoordelijk was voor enkele dagen mooi en zeer zacht lenteweer trekt stilaan weg naar het noordoosten van Europa. De weg wordt hierdoor vrijgemaakt voor depressies en bijhorende regengebieden om het vasteland binnen te trekken. De volgende periode staat dan ook in het teken van wisselvallig en geleidelijk aan minder zacht weer.

Vandaag is het eerst nog overal meestal droog en wisselen talrijke (middelhoge) wolkenvelden af met spaarzame opklaringen. Op een enkele locatie kan deze bewolking evenwel net dik genoeg zijn om wat lichte regen of motregen te produceren, al stelt dit zeker niet veel voor. De intensere regen daarentegen is gereserveerd voor de namiddag. Dan komt er vanuit het westen geleidelijk aan meer (lage) bewolking opzetten en gaat het regenen. De eerste regendruppels worden rond of net na de middag aan de kust verwacht om vervolgens landinwaarts te trekken.

Tegen de avond valt er overal periodiek wat regen. Het blijft wel zacht met maxima tussen 14 en 18 graden. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden. Vannacht is het aanvankelijk overal zwaar bewolkt tot betrokken en periodiek valt er lichte regen of motregen. De intensiteit van de regen neemt wel af naarmate de nacht vordert. Gelijktijdig trekt de regenzone weg naar het oosten. Dit resulteert in tussendoor langere droge perioden en vooral na middernacht wordt het in het westen van het land, op een bui na, meestal droog. De minima schommelen landelijk tussen 4 en 7 graden bij een overwegend zwakke zuidenwind.

Zaterdag komen we tussen twee regengebieden. Het blijft dan ook tijdens deze periode, op een bui na, meestal droog maar wel nadrukkelijk bewolkt. In de loop van de namiddag kan er alweer lichte regen vallen uit het westen.

Zondag is het bewolkt en regenachtig over de zuidelijke landshelft. Meer naar het het noorden is het wisselend bewolkt en zijn er droge perioden, maar af en toe valt er een lokale bui. Met 15°C blijft het relatief zacht.

Maandag draait de wind naar het noordwesten en stroomt er koelere lucht uit over ons land, resulterend in maxima van om en bij de 12°C. Het is wisselend bewolkt en vooral in het westen is er kans op een bui. Elders blijft het meestal droog.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud