Weerbericht voor vrijdag 23 januari 2004: Overwegend droog

Een lagedrukgebied houdt lelijk huis in het zuidoosten van Europa, met sneeuw in Bulgarije en Turkije. Ondertussen brengt een hogedrukgebied rustiger weer over Centraal- en delen van West-Europa. De volgende dagen sijpelt geleidelijk aan koudere lucht binnen. Na het weekend is er mogelijk een winterprik in de maak.

Vandaag verlaten de laatste restanten van een neerslagzone ons land. In de Ardennen dwarrelen hier en daar nog wat sneeuwvlokjes naar beneden, maar in Vlaanderen is het al overwegend droog geworden. Her en der is het landschap in nevel of mist gehuld. Langzaam lost dat ochtendgrijs op. Wolkenvelden zijn in de meerderheid en in eerste instantie is van zon weinig of geen sprake. In de loop van de dag knabbelt de zon aan het wolkendek en dat resulteert later in enkele opklaringen. Het blijft hierbij overwegend tot zelfs helemaal droog. Er waait niet al te veel wind uit een zuidelijke richting, zwak tot hooguit matig. De maxima: 1 graad op de hoogste toppen van de Ardennen en 6 of 7 graden in Vlaanderen.

Vannacht breekt de bewolking steeds verder open en uiteindelijk is het zelfs tijdelijk vrij helder. Niet voor lang, want vanuit het westen raakt het stilaan betrokken en na middernacht volgt regen. In de Ardennen blijft het nog heel de nacht droog. De zuidelijke wind neemt geleidelijk aan in kracht toe en zal in de tweede helft van de nacht matig waaien, windkracht 3 tot 4. In het oosten worden de laagste temperaturen geregistreerd, ongeveer 2 graden in Limburg en tussen 0 en -3 graden in de Ardennen. In Vlaanderen is het zachter, met minima van 2 tot 5 graden.

Zaterdag trekt de neerslagzone verder naar het oosten en wordt het vanaf de kust droger. Eerst is het nog betrokken, maar later volgen ook opklaringen. De wind is gedraaid naar het noordwesten. Al bij al kan het best meevallen voor Vlaanderen.

Zondag lijkt een overwegend droge dag te worden. Na het opruimen van nevel of mist, zijn er veel wolkenvelden. Soms kan een zonnestraal het aardoppervlak bereiken. Een plaatselijke bui niet is niet uitgesloten.

Maandag is nog heel onzeker. Een neerslagzone zal net ten zuiden van ons land trekken. Aan de noordzijde is sneeuw aanwezig en dus, als dit systeem iets noordelijker trekt, behoort sneeuw tot de mogelijkheden. Afwachten is de boodschap!

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud