Weerbericht voor vrijdag 25 november: Regenachtig

Tussen een omvangrijk hogedrukgebied met verschillende centra ten zuiden van ons land en een depressie met kern ten noorden van Schotland voert een westelijke stroming iets zachtere lucht over ons land aan. In die stroming wordt een zwakke storing naar het oosten gevoerd. Die zorgt vandaag voor heel wat bewolking en bijtijds wat lichte regen. Het wordt wel een fractie zachter.

Vandaag is het van in de ochtend zwaar bewolkt tot betrokken. Op de meeste plaatsen start de dag nog wel droog, maar dat is tijdelijk. Al snel begint het licht te regenen in het westen en in het zuiden van het land. Naarmate de dag vordert, trekt de zone met lichte regen verder naar het oosten, zodat uiteindelijk het hele land in de nattigheid terechtkomt. Grote neerslaghoeveelheden worden niet verwacht. Het zal ook niet onophoudelijk regenen. Tussendoor komen ook drogere perioden voor. De maxima bereiken gemiddeld 6 tot 10 graden in Vlaanderen. In de Ardennen wordt het niet warmer dan 3 of 4 graden. Er waait een zwakke wind uit het zuiden.

Vannacht blijft het op de meeste plaatsen zwaar bewolkt tot betrokken. Vooral in de Ardennen en in de regio ten zuiden van Samber en Maas valt nog af en toe wat lichte regen. In Vlaanderen wordt het overwegend droog. Vooral aan zee komen tegen de ochtend zelfs opnieuw opklaringen voor. Het gevolg is dat de mistkansen dan weer groter worden. De minima liggen gemiddeld tussen 3 en 6 graden bij een zwakke tot zeer zwakke wind uit het zuidwesten.

Zaterdag is het wisselend bewolkt. Afgezien van een enkel drupje regen of een bui, blijft het overwegend droog bij gemiddeld 8 graden. De wind waait zwak tot matig uit het west-noordwesten.

Zondag is het eerst nog droog en wisselend bewolkt. Later neemt de bewolking toe vanuit het noordwesten, gevolgd door enkele buien. De maxima liggen in Vlaanderen meestal rond 8 graden bij een zwakke WZW-wind.

Maandag komen we terecht in een licht onstabiele luchtmassa. Dat resulteert onvermijdelijk in enkele buien, bij gemiddeld 7 of 8 graden. Tussendoor zijn er langdurige droge perioden. De wind waait zwak of matig uit noordwest.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud