Advertentie

Weerbericht voor vrijdag 29 oktober: Rustig herfstweer

Een lagedrukgebied met kern net ten zuidwesten van de Britse eilanden bepaalt het weerbeeld in West-Europa. Het is dan ook licht wisselvallig met kans op een bui. Toch zal het de komende dagen best meevallen met de neerslaghoeveelheden.

Vandaag is het vrij rustig met eerst wat nevel of een plaatselijke mistbank. Het ochtendgrijs verdwijnt in de eerste uren van de dag, en maakt plaats voor een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft overwegend droog, maar er ligt een buienlijn op de loer. Over de activiteit daarvan zijn de weermodellen het niet eens. In de loop van de dag kan plaatselijk een bui tot stand komen, eerst in het westen en later ook in de oostelijke provincies. Het is vrij zacht voor de tijd van het jaar met kwikstanden in de namiddag van 13 graden in de Ardennen en ongeveer 16 graden in Vlaanderen. De wind is aanvankelijk zwak, maar neemt in de loop van de dag iets toe tot meestal matig, windkracht 3 of 4.

Vannacht blijft het wisselend bewolkt met vooral in het westen brede opklaringen. In het oosten is er nog altijd kans op een bui. De zuidelijke tot zuidoostelijke wind luwt tot zwak. In combinatie met een flinke afkoeling en de aanwezige vochtigheid, leidt dat tot nevelige condities met hier en daar een mistbank. Het kwik daalt naar ongeveer 6 graden, zowel in de Ardennen als in Vlaanderen.

Zaterdag houdt het rustige herfstweer aan. Na het optrekken van nevel en mist zijn er vooral in het noorden veel wolken. In de loop van de dag breekt overal de zon door.

Zondag is het grijs, maar wel overwegend droog. Pas na de middag begint het wolkendek enkele gaten te vertonen. Met een stroming uit het ONO moet het kwik een stapje achteruit zetten.

Maandag begint droog met eerst nog enkele opklaringen, maar later raakt het betrokken en begint het vanuit het zuiden te regenen. De wind waait matig uit het ONO.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud