Weerbericht voor vrijdag 30 april: Hoge maxima

Een omvangrijke koude luchtbel in de hogere etages van de atmosfeer zorgt onafgebroken voor een onbestendig weerbeeld. De depressiekern bevindt zich evenwel nagenoeg over ons land. Daardoor zal het, hoe vreemd het ook mag lijken, toch overwegend droog zijn in het binnenland.

Het weekend verloopt dan weer uitermate wisselvallig met geregeld regen of buien.

Vandaag is er lage druk en duidt de barometer wisselvallig of regenweer aan. Toch zal het al bij al nog wel meevallen. In de nabijheid van een depressie is er wel een wisselende bewolking, maar meestal valt er niet al te veel neerslag. Dat wordt vandaag dus ook verwacht in het centrum en het oosten. Een enkele bui is niet uitgesloten, maar de nadruk ligt toch wel op een overwegend droog weerbeeld met ook wat zon. In het westen daarentegen schuift een storing over de regio en verloopt de voormiddag veeleer regenachtig. Na de middag komen er nog enkele buien opzetten, maar zijn er ook droge perioden. Het contrast tussen west en oost vertaalt zich ook in de temperaturen. Terwijl het kwik in het oosten tot een plaatselijke 23 graden kan klimmen, wordt het in het westen niet warmer dan een graad of 17. Aan zee waait een zwakke noordoostenwind, windkracht 2, in het binnenland neemt de zuidelijke wind toe tot matig, kracht 3 later 4.

Vannacht wordt het ook in het westen droog en tijdelijk komen er brede opklaringen opzetten. Na middernacht neemt de bewolking alweer toe en tegen de ochtend trekt een storing vanuit het zuiden over het land met regen. Het is zacht bij minima rond 11 of 12 graden. De wind luwt tot zwak en wat nevel is niet uitgesloten.

Zaterdag kunnen de festiviteiten wel eens in het water vallen. Een storing zorgt voor regen en buien, met vooral rond de middagperiode soms stevige regenval en kans op onweer. In het oosten kan het aanvankelijk wel nog droog zijn.

Zondag zijn er talrijke wolken en ook nu weer houden we het niet droog. Verspreid vallen er buien, al zijn er ook drogere perioden en kan de zon af en toe tevoorschijn komen. De maxima liggen tussen 14 en 18 graden.

Maandag worden de buien minder intens, maar helemaal droog zal het niet blijven. Opklaringen afgewisseld met plaatselijke buien zijn de ingrediƫnten van het weerbeeld. De maxima liggen rond 18 graden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud