Weerbericht voor vrijdag 5 november: Overwegend droog

Een hogedrukgebied nestelt zich ten zuidwesten van de Britse eilanden. Hierdoor draait de wind bij ons naar het noordwesten. De komende dagen komt daar weinig verandering in en dus krijgen we enkele overwegend grijze dagen voorgeschoteld. De zon zal tevreden moeten zijn met een bijrol.

Vandaag begint de dag met nevel of mist en krijgen we een overwegend droog weerbeeld. Maar de wind is gedraaid naar het noordwesten en dat heeft zo zijn gevolgen. Eerst en vooral stroomt wat koudere lucht binnen en dat resulteert in wat lagere maxima van 7 graden op de Hoge Venen en 11, hooguit 12 graden in Vlaanderen. Bovendien komt de lucht in een noordwestelijke stroming vanover de Noordzee en dus kan hij veel vocht met zich meenemen. Concreet zullen de wolkenvelden meestentijds het weerbeeld bepalen en het is zelfs niet helemaal uitgesloten dat een verdwaalde regendruppel het aardoppervlak bereikt. Als er al opklaringen tevoorschijn komen, dan is dat vooral voor het westen van het land. Elders zal het vooral in de ochtendperiode zijn dat de zon nog kans heeft te schijnen. Een verschil met de afgelopen dagen is dat de wind een tandje bijsteekt. Er staat een meestal matige wind, windkracht 4.

Vannacht zijn er nog steeds veel wolken aanwezig met enkele sporadische opklaringen. De westelijke provincies hebben de meeste kans om een glimp op te vangen van de sterrenhemel. In de loop van de nacht wordt het nevelig en uiteindelijk kunnen we op sommige plaatsen spreken van mist. Bij dit alles staat een zwak tot matig briesje uit het westen tot noordwesten en koelt het af naar een graad of 7 in Vlaanderen.

Zaterdag komen slechts zeer plaatselijk een paar opklaringen voor. In de loop van de dag raakt het overal betrokken en hier en daar valt met tussenpozen wat lichte regen of motregen.

Zondag verandert weinig in die situatie. Eenzelfde zwakke storing blijft boven onze streken hangen en dus zijn er veel wolken aanwezig met kans op een bui.

Maandag is het overwegend grijs en de droge perioden overheersen. Toch geven enkele weermodellen een redelijke kans op tijdelijk wat gedruppel.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud