Advertentie
Advertentie

Weerbericht voor woensdag 10 juli: buien

Een lagedrukgebied met kern ten noorden van Schotland bepaalt tijdelijk het weer. De komende dagen is een schuchtere opbouw van een hogedrukgebied mogelijk, waardoor een droge periode volgt. Met temperaturen tussen 20 en 24 graden stellen we dat het licht zomers is.

De warme lucht is naar het oosten geëvacueerd en is er koelere zeelucht binnengestroomd. De oorzaak is een regen- en onweerszone, die vanover de Britse eilanden een uitstapje maakt naar het Europese vasteland. Deze neerslagzone ligt nog steeds in de buurt en hierdoor heeft het oosten de slechtste papieren. Het is er een groot gedeelte van de dag betrokken en met momenten valt regen of een bui. Het is niet uitgesloten dat er nog her en der een donderslag te horen is. Voor de rest van het land begint de dag droog, maar geleidelijk aan neemt de kans op een bui toe. Het gunstigste weerbeeld is weggelegd voor de kust, alwaar het op een bui na droog blijft. De wind is gedraaid naar het westen tot zuidwesten en waait matig, zowel aan zee als in het binnenland. Hierbij is het veel koeler met nog net 20 graden aan de kust, elders haalt het kwik 15 tot 19 graden.

Vannacht valt eerst nog een (onweers)bui in het uiterste zuidoosten, maar uiteindelijk is het overal droog met vanuit het westen opklaringen. De wind krimpt van het westen naar het zuidwesten en waait meestal matig bij minimale waarden van 8 graden op de hoogste toppen van de Ardennen tot circa 11 graden in Vlaanderen.

Donderdag blijft het overwegend droog. Wolkenvelden en opklaringen wisselen elkaar af en plaatselijk kan een buitje vallen. De meeste plaatsen houden het droog. Hierbij ligt het landelijke gemiddelde rond 20 graden.

Vrijdag houdt het droge weer aan. Eerst zijn er brede zonnige periodes, maar stilaan nemen wolken het heft in handen. Later is een buitje in het westen mogelijk. Warmere lucht drijft ons land binnen met middagtemperaturen van 20 tot plaatselijk 24 graden.

Zaterdag is een droge dag. De wind draait naar het noorden en dus levert het kwik een graadje in, maar met 19 tot 24 graden is het nog aangenaam. Bij een zwak windje uit variabele richtingen zijn er opklaringen afgewisseld met wolkenvelden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud