Weerbericht voor woensdag 10 november: In de Ardennen sneeuw

Een hogedrukgebied blijft constant ten westen van de Britse eilanden liggen. Hierdoor staan we meestal onder invloed van een noordwestelijke tot noordelijke stroming. Echt zacht kan het dan ook niet worden, maar grote neerslagsommen worden niet verwacht. Alleen vandaag valt het tegen.

Vandaag bekampen twee storingen elkaar pal boven ons land. De ene komt vanuit het oosten en zorgt voor sneeuwval in de Ardennen en zelfs in delen van Limburg is het niet uitgesloten dat er in de vroege ochtend wat sneeuwvlokjes naar beneden dwarrelen. Deze storing haalt het ongeveer tot het centrum van het land, waar wat lichte regen kan vallen. Ondertussen probeert een andere neerslagzone vanuit het westen onze streken te veroveren. Hierdoor is het betrokken en soms regenachtig in het westen van het land. Het is goed mogelijk dat er een smalle zone is, die zich net tussen beide storingen bevindt en daar zijn de kansen op een droger weerbeeld groter. Toch zal ook daar in de loop van de dag wat regen vallen. Stilaan wordt het zachter en gaat in de Ardennen de sneeuw over in smeltende sneeuw en uiteindelijk in wat regen. In totaal is 5 cm sneeuw haalbaar. Er staat niet al te veel wind en het kwik zal na de middag waarden bereiken van 2 tot 4 graden in de Ardennen en 7 tot 10 graden in Vlaanderen. Vannacht zijn er steeds veel wolken aanwezig en twee storingen sterven als het ware boven ons land uit. Uit de bewolking kan geheel de nachtperiode hier en daar soms wat lichte regen vallen, afgewisseld met droge perioden. Onder dit wolkendek koelt het niet zo fel af met minima van 0 graden op de hoogste toppen van de Ardennen en 4 tot 8 graden in Vlaanderen.

Donderdag begint grijs met veel wolken en nevelige condities. Lokaal is een mistbank aanwezig. Vooral na de middag neemt de kans toe op een paar opklaringen.

Vrijdag is het rustig met na het ochtendgrijs nu en dan zon. In de loop van de namiddag neemt de bewolking toe vanuit het NW en nog net voor de avond kan aan zee een spat regen vallen.

Zaterdag is de zon geregeld te zien, maar lokaal is een bui mogelijk, in de Ardennen winters van karakter. Er staat een onaangename wind uit het noorden tot noordwesten.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud