Advertentie

Weerbericht voor woensdag 14 januari: Kouder

De ene storing is nauwelijks door ons land getrokken of een volgende maakt reeds zijn opwachting. Regen, buien en wind zijn hierbij de ingrediënten van het weerbeeld. Bovendien wordt koudere lucht aangevoerd. Evenwel tussen de storingen in is het tijdelijk droger.

De volgende dagen is er nauwelijks verandering in de dit herfstachtige weer. Naar het weekend toe wordt het echter wat kouder en neemt de kans op winterse buien toe.

Vandaag is er dan toch even een adempauze in de ochtend. Het is wisselend bewolkt en, op een enkele plaatselijke bui in het oosten na, is het ook op de meeste plaatsen droog. Opmerkelijk zijn evenwel de gevoelig lagere temperaturen dan de afgelopen dagen. De adempauze is echter van korte duur, want reeds in de loop van de ochtend neemt de bewolking toe en gaat het vanuit het zuidwesten regenen. Een plaatselijke donderslag is daarbij niet uitgesloten. Later in de namiddag gaat de regen over in buien en vooral in de Ardennen kan er natte sneeuw of sneeuw vallen. De wind spant aan tot matig of vrij krachtig, windkracht 4 tot 5. Hierbij kunnen windstoten voorkomen tot 60 km/u. In de avond spant de wind nog wat aan en kunnen de rukwinden oplopen tot 70 km/u, aan zee tot 90 km/u. Met maxima slechts rond een graad of 6 voelt het vrij koud aan.

Vannacht is er tijdelijk veel wind en komen er enkele fikse buien opzetten, eventueel vergezeld van onweer. In de Ardennen zijn dat buien van sneeuw of smeltende sneeuw. Later vannacht wordt het overwegend droog en volgen er vanaf de kust opklaringen. De aangevoerde lucht wordt nog een fractie kouder, waarbij het kwik kan dalen tot waarden tussen 0 en 2 graden in Vlaanderen en tot -3 graden in de Ardennen. Naar de ochtend toe luwt de wind tot matig, kracht 3 of 4. Het is niet uitgesloten dat de wegen plaatselijk glad kunnen worden.

Donderdag maken opklaringen in de loop van de namiddag plaats voor regen

vanuit het zuidwesten. In de Ardennen is er kans op winterse neerslag. Maxima tussen 2 en 8 graden en nog erg winderig weer.

Vrijdag gaat het langdurig regenen en is er vooral in het zuiden veel wind. Later gaat de regen over in buien en zijn er tussendoor ook droge perioden. De maxima zijn begrepen tussen 2 graden in de Ardennen en 7 graden in Vlaanderen.

Zaterdag begint de ochtend rustig met kans op mistbanken. Nadien komen er plaatselijke buien opzetten, mogelijk met een winters karakter. In de Ardennen vallen er enkele sneeuwbuien. Maxima rond 5 graden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud