Advertentie
Advertentie

Weerbericht voor woensdag 17 juli: stilaan beter

Een Atlantisch hogedrukgebied drukt steeds meer haar stempel op ons weer. Hierdoor breekt een langdurige droge periode aan met geleidelijk aan meer zon en maxima rond het langjarig gemiddelde.

Vandaag is een storing gedeeltelijk op haar stappen teruggekeerd. Gisteren leek het er nog op dat we enkele stevige (onweers)buien konden verwachten over het oosten van het land. Maar nu blijkt dat de neerslagzone veel minder actief is. De bewolking zal sowieso nadrukkelijker aanwezig zijn, vooral in het oostelijke deel van België. Daar is het overwegend betrokken en bovendien kan uit deze grijze massa aan de Duitse grens een spatje regen vallen. Hoe meer naar het westen, hoe meer kans op de zon. Aan de kust is het dan ook wisselend met nu eens zonnige perioden en dan weer enkele wolkenvelden. Er staat een strakke noordenwind, die in de loop van de dag matig wordt in het binnenland en vrij krachtig aan zee. Er kunnen zelfs rukwinden tot 50 km/u voorkomen. Samen met een maximumtemperatuur van circa 19 graden op het strand, zal een windscherm nuttig zijn voor de zonnekloppers. Elders klimt het kwik onder thermometerhut naar 22 tot 24 graden in Vlaanderen en naar 20 graden in de Ardennen.

Vannacht zijn de meeste wolken nog steeds voor het oosten, maar uiteindelijk winnen de opklaringen het van de bewolking en wordt het op de meeste plaatsen vrij helder. Het is droog, alhoewel in het uiterste oosten in de avond nog een enkel buitje kan vallen. Het kwik daalt gestaag naar een graad of 10 op de Hoge Venen en naar 13 graden in Vlaanderen bij een afzwakkende noordenwind.

Donderdag komt de zon in de loop van de dag steeds overtuigender aan bod. Het is aangenaam weer met maxima van ongeveer 21 graden en niet al te veel wind uit een noordelijke tot noordoostelijke richting. In geheel het land blijft het droog.

Vrijdag zal ook de annalen ingaan als een droge, vrij zonnige dag. In de loop van de dag ontstaan enkele stapelwolken, maar dat mag de pret niet drukken. Het kwik klimt naar een 19-tal graden in de Ardennen en naar 22 graden op de meeste plaatsen in het binnenland.

Zaterdag wordt het nog een graadje warmer met maxima van 23 graden als landelijk gemiddelde. Er staat een variabel windje en met veel zon is het opnieuw best aangenaam. Later op de dag kunnen meer wolken aan de kust binnendrijven.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud