Weerbericht voor woensdag 17 maart: Kers op de taart

De lente is tijdelijk in het land. We hebben er gisteren al even van kunnen proeven, maar het weer van vandaag is de kers op de taart. Pas later op de dag zien we de eerste tekenen dat het niet de goede kant op gaat met het weer. Vanaf donderdag staan regen, buien en soms veel wind op het menu. Bovendien wordt het opnieuw frisser.

Vandaag is een dag van superlatieven. Het weer is helemaal van slag en vergeet even dat het nog maar midden maart is. De temperaturen die in de namiddag gehaald worden zijn namelijk eerder voor eind mei. Dat komt omdat zeer zachte lucht, van subtropische oorsprong, in een zuid(west)elijke stroming helemaal tot bij ons geraakt en het kwik in de thermometer een duwtje geeft. Een landelijk gemiddelde is te verwachten van 19 graden, maar plaatselijk wordt 20 graden bereikt. En als u dacht dat de Kempen de warmste plek van het land zijn, dan heeft u het mis. Het uiterste zuidoosten, de regio rond Virton, kan zelfs de thermometer op 21 graden zien staan (in de schaduw niet te verstaan). Het is zonnig en eerst zijn geen wolken te bespeuren. Later op de dag drijven echter meer hogere wolken binnen en het is zelfs niet uitgesloten dat bij zonsondergang een enkele bui het westen aandoet. Daarbij staat niet al te veel wind uit een zuidelijke richting.
Vannacht neemt het aandeel wolken toe en komt een einde aan de korte opleving van het weer. We hebben even kunnen proeven van hoe de lente er kan uitzien, maar ook niet meer dan dat. Geleidelijk aan neemt de kans op buien of regen toe in het westen van het land, elders blijft het nog droog.

Donderdag zijn wolken in de meerderheid. In het oosten is de zon nog even van de partij. Later raakt het ook daar zwaar bewolkt en vooral in de namiddag trekken buien over het land. Maxima van 14 tot 18 graden.

Vrijdag beginnen we met veel wolken en een verdwaalde regendruppel. Pas later op de dag neemt de kans op regen toe vanuit het westen. De wind komt op de voorgrond en tegen de avond staat een stevige zuidwestenwind.

Zaterdag bevinden we ons eerst opnieuw tussen diverse storingen en dus verloopt de ochtendperiode overwegend droog. Na de middag overspoelt een regenzone ons land met temperaturen die uitkomen rond 10 graden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud