Weerbericht voor woensdag 18 juni: onzeker

Na de doortocht van een regenzone in de ochtend wordt er minder warme lucht aangevoerd. Later op de middag trekt een volgende storing van west naar oost doorheen het land, maar deze is dermate verzwakt dat er slechts weinig of zelfs geen neerslag wordt verwacht.

Vandaag verlaat een storing in de ochtend de Ardennen. In Vlaanderen is het evenwel reeds droog en na het opruimen van plaatselijke nevel en mistbanken, volgen er opklaringen. Na de middag komt er vanuit het westen meer bewolking opzetten. Het is daarbij niet uitgesloten dat er hier en daar wat lichte regen of motregen valt, maar grote neerslaghoeveelheden worden er niet verwacht. Op vele plaatsen kan het mogelijk zelfs droog blijven.

Het is minder warm dan de afgelopen dagen met maxima die stagneren tussen 19 en 24 graden. De wind waait zwak tot matig uit het westen tot het noodwesten, windkracht 2 tot 3.

Vannacht domineren wolkenvelden het weerbeeld in het noorden, elders zijn er opklaringen. Het is meestal droog en de wind luwt tot zwak. Mogelijk kan er hier en daar wat nevel tevoorschijn komen en vooral in de Ardennen zijn enkele mistbanken niet uitgesloten. De minima zijn begrepen tussen 9 graden in de Ardennen en 15 graden in Vlaanderen.

De volgende dagen gaan we een vrij onzekere evolutie tegemoet. Balancerend op het randgebied van koude lucht in het noorden en warme lucht in het zuiden zijn de voorspellingen vrij moeilijk.

Evenwel de meeste weerkundige modellen geven op het einde van de week een degradatie van het weerbeeld aan, met vooral in het weekend een gevoelige afkoeling.

Donderdag zijn er vooral veel opklaringen in het zuiden. In het noorden daarentegen schuiven wolkenvelden geregeld voor de zon. De kans op neerslag is vrij klein en er wordt vrij warme lucht aangevoerd. De maxima komen uit tussen 22 en 25 graden.

Vrijdag worden wolkenvelden dominanter, vooral in het noorden van het land. De kans op neerslag neemt toe, vooral in de noordelijke provincies. De maxima liggen rond 22 graden.

Zaterdag worden de verschillen tussen de weerkundige modellen steeds groter. Terwijl het ene model nog vrij zacht weer geeft, laat het anderen het kwik stagneren op een graad of 22. Evenwel haast alle modellen geven een vrij grote kans op regen of buien.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud