Weerbericht voor woensdag 20 november: af en toe wat zon

Een omvangrijke depressie zal stilaan het weerbeeld over ons land domineren. De ermee verbonden storingen trachten van het westen uit over onze streken te trekken, maar zullen daar waarschijnlijk pas vanavond in slagen. Voor de storingen uit wordt droge lucht vanuit het zuiden aangevoerd en zijn er opklaringen.

Vandaag kan het in de ochtend op sommige plaatsen mistig zijn, maar de mist is minder uitgesproken dan de afgelopen dagen. Op verschillende plaatsen zijn er zelfs opklaringen en stilaan kan de zon nagenoeg overal even tevoorschijn komen. Vanuit het westen neemt de bewolking echter toe en na de middag wordt het meestal betrokken in de kustgebieden. De eerste neerslag wordt aan zee op het einde van de middag verwacht. De maxima liggen rond 8 of 9 graden, maar een meest matige en aan zee vrij krachtige zuidoostenwind, windkracht 4 aan zee 5, laat het evenwel vrij schraal aanvoelen.

Vannacht wordt het van het westen uit overal betrokken en volgt er wat lichte regen of motregen. Daarbij is er kans op nevel en plaatselijk mist. Tussendoor zijn er evenwel ook drogere perioden. Dankzij het dik wolkendek koelt het slechts traag af. De minima liggen daarbij rond 5 graden in de Ardennen en rond 6 of 7 graden in Vlaanderen. De wind waait zwak, soms nog matig uit het zuid-zuidoosten, windkracht 2 tot 3.

De volgende dagen daalt de luchtdruk en bepalen storingen ons weerbeeld. Het sombere en grijze weer maakt daarbij plaats voor wisselvallig herfstweer met regen, buien en meer wind. Het blijft daarbij nog steeds relatief zacht voor de tijd van het jaar en vooral tijdens de nachten blijven de temperaturen positief.

Donderdag zorgen storingen voor veel bewolking met van tijd tot tijd wat lichte motregen. Na de middag bereikt een actieve storing het westen en gaat het vanaf de kust enige tijd regenen. Het kwik klimt tot circa 12 graden en er waait een matige wind.

Vrijdag verlaat een regenzone het noordoosten in de ochtend. Nadien volgen er opklaringen, maar later op de dag volgen er plaatselijke buien. De maxima liggen rond 10 graden en het waait matig.

Zaterdag wisselen wolkenvelden af met opklaringen. Plaatselijk komen er enkele buien tot ontwikkeling, maar tussendoor kan het best langdurig droog blijven. De maxima liggen tussen 6 en 10 graden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud