Weerbericht voor woensdag 20 oktober: Na de middag droger

Een omvangrijke depressie met twee kernen bepaalt vandaag het weer. Boven het continent ontstaat weliswaar een hogedrukgebied, maar deze bevindt zich te ver af om van enige invloed te zijn. Samen met de depressie trekt een storing deze voormiddag over het land en zorgt voor nattigheid. Ook de wind eist de eerstvolgende dagen steeds een rol van betekenis op.

Vandaag is het tijdens de voormiddag zwaar bewolkt of betrokken en vanuit het zuidwesten trekt een regenzone over het ganse land. Het zal dus overal enige tijd regenen. Tijdens de regen is het uitkijken voor watergladde wegen. Na de middag verlaat de regenzone het land via het oosten. Aan de achterzijde van deze storing wordt het roger, maar toch moeten we rekening blijven houden met enkele buien die over ons land gevoerd worden met een matige tot vrij krachtige zuidenwind. Ondanks de regen en de vele wolken wordt het toch uitermate zacht. Het kwik klimt tot in de buurt van 18 of 19 graden.

Vanavond en vannacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar voortdurend af. Het blijft echter ook dan niet geheel droog. Rond middernacht trekt een buienlijn voorbij waarbij het aantal buien even de hoogte ingaat. Nadien overheersen de drogere perioden, maar een bui blijft de hele nacht mogelijk. Ook de wind wakkert aan en bereikt zijn maximum rond middernacht. Het waait dan vrij krachtig tot krachtig en er kunnen felle rukwinden voorkomen. Het blijft wel zacht met tegen de ochtend minima tussen 9 en 12 graden.

Donderdag blijft het vrij winderig. Het is wisselend bewolkt en een voorbijtrekkende bui behoort steeds tot de mogelijkheden. De maxima in Vlaanderen liggen rond 16 graden, in de Ardennen klimt het kwik naar 13 graden.

Vrijdag is het wisselend bewolkt en afgezien van een enkele bui, blijft het droog. Tegen de avond neemt de bewolking toe. De maxima blijven rond 16 graden. De wind waait voortdurend matig tot vrij krachtig uit WZW.

Zaterdag zou wel eens uitzicht kunnen geven op een etmaal met volledig droog weer. En met gemiddeld 16 tot 17 graden wordt het zelfs zeer aangenaam. Enkel de aanhoudend matige WZW-wind is nog enigszins spelbreker.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud