Weerbericht voor woensdag 22 mei: eerst regen dan buien

Een omvangrijke depressie met kern nabij Ierland stuurt storingen naar ons land en zorgt voor een winderig en wisselvallig weerbeeld. Bovendien is de aangevoerde lucht kouder dan de vorige dagen.

Na een zwoele nacht met minima nauwelijks onder 15 graden, trekt een storing in de ochtend over het land. Het regent eventjes. Vanmiddag volgen er opklaringen vanuit het westen, maar die worden later afgewisseld door buien, vergezeld van een plaatselijke donderslag. De storing bereikt tegen de middag ook het oosten en treuzelt de hele namiddag over de oostelijke provincies. De maxima zijn begrepen tussen 18 en 22 graden. Er waait een matige, soms vrij krachtige zuid-zuidwestenwind, windkracht 3/4 soms 5. Vooral tijdens de buien zijn er ook rukwinden mogelijk tot 60 km/u.

Vannacht kan het nog geruime tijd duren alvorens de storing het oosten van het land verlaat. Elders is het wisselend bewolkt en vallen er buien. De kans op onweer neemt af en de wind luwt tot zwak of matig, kracht 2 tot 3. Het koelt af tot gemiddeld 10 graden. In de Hoge Venen zakt het kwik tot 7 of 8 graden.

De volgende dagen blijft het wisselvallig. Atlantische storingen dringen geregeld tot ons land door en vooral op het einde van de week wordt er regen verwacht. Er wordt koelere lucht aangevoerd en er is veel wind.

Donderdag is het tijdelijk droog met opklaringen. Stapelwolken groeien echter uit tot plaatselijke buien. Vooral in de namiddag worden deze buien algemener. In de avond is een onweder niet uitgesloten en waait het flink.

De maxima liggen tussen 14 en 19 graden. Vrijdag zorgt een storing eerst voor een plens regen. Na een tijdelijke droge periode met opklaringen komen er vanuit het westen actieve buien opzetten, die vergezeld worden van onweer. Het waait met stevige windstoten en de maxima liggen rond 17 graden.

Zaterdag blijft het sterk wisselvallige en winderige weer aanhouden. Er komen geregeld buien tot stand, die plaatselijk vergezeld worden van onweer. 's Avonds wordt de atmosfeer rustiger en sterven de buien uit. Het wordt koeler met maxima rond 16 graden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud