Advertentie

Weerbericht voor woensdag 24 juli: koel weer met buien

Aan de achterzijde van een storing die stilaan het land verlaat via het oosten volgt een wisselvallig weertype met enkele buien. Bovendien wordt er koele lucht aangevoerd en zijn de maxima ondermaats. In de namiddag stijgt de luchtdruk en zouden de buien stilaan de westelijke landshelft moeten verlaten.

Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken en valt er lichte regen in grote delen van het land. In het westen zijn er enkele opklaringen, maar daar komen ook plaatselijke buien tot stand. De regen verlaat in de voormiddag de Ardennen en wordt gevolgd door enkele opklaringen, die evenwel afwisselen met plaatselijke buien. Na de middag concentreren de buien zich voornamenlijk over het oosten. In het westen en later in de namiddag zou het ook in het centrum overwegend droog moeten worden. Met een zwakke tot matige noordwestelijke wind, windkracht 2 tot 3, wordt er koele lucht aangevoerd en blijft het kwik steken op 19 of 20 graden.

Vannacht verlaten de buien geleidelijk de Ardennen en wordt het overal droog. Er komen bredere opklaringen opzetten, waarin het kwik kan zakken tot waarden tussen 9 en 13 graden. Na middernacht neemt de bewolking vanuit het westen alweer toe, maar het blijft vooralsnog overwegend droog. De wind luwt tot zwak en krimpt naar het zuidwesten, kracht 1 of 2.

De volgende dagen bouwt het hoog der Azoren op tot over de Scandinavische landen en vindt in het weekend aansluiting met een hogedrukgebied over Rusland. Er wordt dan stilaan droge landlucht aangevoerd vanuit het oosten en de temperaturen reiken naar zomerse waarden. Eer het echter zover is, moeten we nog even het wisselvallige weer trotseren.

Donderdag wordt het van het westen uit stilaan overal betrokken en in de loop van de dag volgt er periodiek wat regen vanaf de kust. In het zuidoosten kan het evenwel nog geruime tijd droog blijven. De maxima zijn begrepen tussen 17 en 21 graden.

Vrijdag wordt de verbetering in het weerbeeld merkbaar. In het oosten is er nog kans op een bui, maar in het westen is het meestal droog en vooral na de middag worden de opklaringen almaar breder. Het wordt iets warmer met maxima tussen 17 en een plaatselijke 23 graden.

Zaterdag blijft het droog. Na wat ochtendnevel wisselen zonnige perioden en wolkenvelden elkaar af. De zwakke wind ruimt naar het noordoosten en het wordt vrij warm. De maxima zijn begrepen tussen 20 en 24 graden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud