Weerbericht voor woensdag 24 november: Rustig en droog

Een hogedrukgebied stelt orde op zaken en brengt ons een paar rustige en droge dagen. Het is echter eind november en dus heeft de zon veel van haar krachten verloren. De vraag is dan ook of het ochtendgrijs gemakkelijk zal oplossen. Vanaf vrijdag wordt het opnieuw wisselvalliger als een regenzone zich vanuit het westen naar ons land begeeft.

Vandaag krijgen we een rustig weerbeeld voorgeschoteld. In de onderste lagen van de atmosfeer is veel vocht opgestapeld en dus is er plaatselijk nevel of mist, die zelfs kan aanvriezen in de eerste uren van de ochtend. Dat ochtendgrijs zal op sommige plaatsen heel traag optrekken, maar uiteindelijk komt de zon tevoorschijn. Het is dan rustig en droog met geregeld zon, vooral in de namiddag. Alleen in het westen van het land zijn er tijdelijk meer wolkenvelden, maar uiteindelijk is het ook daar vrij zonnig. Het kwik moet uit een diep dal komen en zal na de middag maximale temperaturen halen van om en bij 5 graden op de hoogste toppen van de Ardennen en van 7 of 8 graden in Vlaanderen. Daarbij staat nauwelijks of geen wind, waarvan de richting moeilijk te bepalen is.

Vannacht zijn er nauwelijks of geen wolken en dus verliest het aardoppervlak snel zijn warmte. We mogen overal nachtvorst verwachten met als resultaat minima van -1 graad aan zee tot -5 graden op de Hoge Venen. De zandgronden van de Kempen moeten nauwelijks onderdoen met minima tot -4 graden. Geleidelijk aan wordt het nevelig en ontstaat plaatselijk mist, die met de negatieve temperaturen ook kan aanvriezen.

Donderdag houdt het rustige weer aan met eerst nevel en mist, die geleidelijk aan optrekt. Al in de loop van de ochtend komt de zon tevoorschijn. Opnieuw is het koud.

Vrijdag begint nog droog, maar vanuit het westen verovert een regenzone ons land. Het raakt dan ook al snel betrokken, gevolgd door wat regen.

Zaterdag is het wisselvallig met een wisselend bewolkt weerbeeld en plaatselijk enkele buien. Bij een wind die naar het westen tot noordwesten neigt, wordt het niet echt zachter.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud