Weerbericht voor woensdag 25 februari: Winter

Een storing gevolgd door zeer koude polaire lucht trekt in de loop van de ochtend over het land. De neerslag krijgt overal een winters karakter. De volgende dagen wordt vanuit het noorden aanhoudend koude lucht aangevoerd. Vrijwel iedere dag is er kans op enkele sneeuwbuien. De kracht van de zon is evenwel niet te onderschatten en met positieve maxima smelt een eventueel sneeuwtapijtje in Vlaanderen al vlug. In de Ardennen is het volop winter.

Vandaag wordt koude lucht aangevoerd. De regen gaat in de vroege ochtend over in regen en sneeuw of sneeuw. Het kan gevaarlijk zijn op de weg. In het westen wordt het droog en volgen er opklaringen. Als de weermodellen het bij het juiste eind hadden, moet in de Ardennen een sneeuwtapijtje liggen van een tiental centimeter. Geleidelijk wordt het in heel Vlaanderen droog en zijn er soms brede opklaringen. In het zuiden van het land valt nog tot de middag sneeuw. Na de middag komen er ook vanuit het noordwesten sneeuwbuien opzetten. Vooral het noordoosten krijgt daarmee te maken, terwijl de westelijke provincies het meestal droog houden. Een lokale winterse bui is echter niet uit te sluiten. Het is koud met maxima rond 3 of 4 graden en een meest matige noordwestenwind, kracht 3 tot 4.

Vannacht is het wisselend bewolkt en in de polaire lucht daalt het kwik al vlug tot rond of onder het vriespunt. De minima komen uit op waarden tussen -7 graden in de Ardennen en 0 graden aan zee. Plaatselijk kunnen er enkele sneeuwbuien vallen en de wegen worden dan ook gevaarlijk glad. De wind luwt tot zwak, kracht 2.

Donderdag worden vanuit het noordwesten opnieuw enkele sneeuwbuien aangevoerd. De bovenluchten zijn dermate koud dat er kans is op hagel en lokaal ook op onweer. De maxima liggen rond 3 graden, maar in de Ardennen blijft het permanent vriezen.

Vrijdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Plaatselijk vallen er enkele sneeuwbuien, maar daarna komt de zon opnieuw tevoorschijn en smelt de sneeuw. De maxima liggen tussen -1 graad in de Ardennen en 4 graden aan zee.

Zaterdag blijft het vrij koud met maxima rond 3 graden. Plaatselijke sneeuwbuien wisselen af met opklaringen. Aan zee vallen buien van regen en sneeuw. Tussen de buien zijn er ook lange droge perioden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud