Weerbericht voor woensdag 27 augustus: minder warm

Depressies beginnen vanaf vandaag aan hun offensief. Zowel vanuit het noorden als vanuit het zuiden komt er een depressie opzetten in onze richting, waardoor het ons beschermend hogedrukgebied stilaan doodgeknepen wordt. Vanaf morgen verdwijnt het hoog volledig van de Europese kaart en krijgen regengebieden ongestoord toegang tot West-Europa.

Vandaag neemt de dag alweer een nevelige of mistige start. Eens dit ochtendgrijs opgeruimd is (wat op sommige plaatsen toch wel wat tijd in beslag kan nemen), komt de zon tevoorschijn en wordt het vrij aangenaam. Er komen echter reeds van in de ochtend stapelwolken tot ontwikkeling waardoor de zon toch geregeld achter de wolken verdwijnt. Na de middag houden bewolkte en zonnige perioden elkaar perfect in evenwicht. Het blijft, op een enkele lokale bui na, op de meeste plaatsen droog. Op thermisch vlak moeten we het dag na dag met wat minder stellen. De maxima schommelen landelijk tussen 17 en 20 graden. De wind waait zwak uit overwegend noordelijke sector.

Vannacht blijft het nog overwegend droog en in eerste instantie is het licht tot half bewolkt. Na middernacht komt er stilaan meer middelhoge bewolking opzetten vanuit het zuidwesten en wordt het uiteindelijk overal zwaar bewolkt tot betrokken. Het blijft wel droog tot de ochtend. Het wordt een vrij koele nacht met minima gesitueerd tussen 11 graden in de Ardennen en 12 tot 14 graden elders. De wind blijft zwak en draait stilaan naar het oosten.

Donderdag neemt nog een droge maar bewolkte start. Naarmate de dag vordert, wordt de bewolking steeds dikker en dreigender. Tegen het einde van de namiddag komt er vervolgens regen opzetten vanuit het zuidwesten. In het noordoosten blijft het mogelijk de hele dag droog. De maxima liggen net boven 20 graden.

Vrijdag is het eerst nog regenachtig, maar de regen trekt geleidelijk weg naar het zuiden. Vanuit het noorden komen er echter buien opzetten die mogelijk gepaard kunnen gaan met onweer. De maxima situeren zich in de buurt van 20 graden.

Zaterdag wordt er met een gure noordwestenwind koele en onstabiele lucht over ons land aangevoerd. Een en ander vertaalt zich in buien die voornamelijk over het noorden en noordoosten van het land zullen trekken. Het kwik klimt niet hoger dan 18 of 19 graden.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud