Weerbericht voor woensdag 3 maart: Vrij zonnig

Hogedrukgebieden bepalen het weerbeeld tijdelijk. Een storing nadert gestaag ons land en zal in de loop van de nacht vanuit het westen over onze streken schuiven. De volgende dagen is het wisselvallig met kans op neerslag. Een duidelijk teken van de lente is niet in zicht en later op de week kan het opnieuw gaan vriezen in Vlaanderen.

Vandaag komt het lentegevoel een klein beetje opsteken. Een stralende zon ondervindt slechts af en toe hinder van wolkenvelden en vooral achter glas oogt het allemaal erg fraai. De ochtend verloopt koud met op vele plaatsen lichte vriestemperaturen. In de Ardennen vriest het zelfs matig. Bovendien kunnen hier en daar enkele aanvriezende mistbanken voorkomen, die in de loop van de ochtend stilaan verdwijnen. Vanmiddag wordt het minder koud en kan het kwik oplopen tot gemiddeld 8 graden in Vlaanderen. Een zwak tot matig briesje, windkracht 2 tot 3, uit het zuidwesten tot het zuiden laat het wel frisjes aanvoelen. In de Ardennen zet de dooi zich algemeen in met maxima van 4 of 5 graden. Aan het sneeuwtapijt, dat overigens nog een 15 tal cm bedraagt, wordt een flink stukje geknabbeld. In de latere namiddag nemen hoge wolkenvelden vanuit het westen toe. Aan zee kan het op het einde van de dag zwaar bewolkt worden, al blijft het er droog.

Vannacht neemt de bewolking vanuit het westen verder toe, tegen middernacht gevolgt door regen aan de kust. De regen bereikt tegen de ochtend het oosten en transformeert in sneeuw over de Ardennen. Vooral ten zuiden van Samber en Maas wordt het uitkijken voor plaatselijke gladde wegen. De minima liggen tussen -4 en 4 graden.

Donderdag is het eerst regenachtig, in de Ardennen valt winterse neerslag. Vanuit het westen klaart het in de loop van de ochtend op en blijft het droog. De maxima liggen tussen 4 en 7 graden.

Vrijdag brengt een storing regen in grote delen van het land. In het oosten is er kans op winterse neerslag en in de Ardennen kan er enige tijd sneeuw vallen. De zon komt er niet of nauwelijks aan te pas. Maxima rond een graad of 5.

Zaterdag is het eerst mistig. Nadien wordt het wisselend bewolkt en blijft het droog. De zon kan bij momenten flink tevoorschijn komen. De maxima liggen rond 6 graden en er waait een soms matig briesje uit oostelijke richtingen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud