Weerbericht voor woensdag 30 oktober: somber en nog nat

Ondanks de aanwezigheid van een hogedrukgebied met kern over Ierland, zorgen storingen voor veel bewolking en regen. De jongste computermodellen berekenen een hele plens regen in het zuiden van het land. In het noorden wordt het tijdelijk droog.

Het wordt een sombere dag met veel bewolking en periodes met regen. Vooral in het zuiden van het land kan het intens regenen. Ook het centrum blijft niet gevrijwaard van de nattigheid. In het noorden van het land is er kans op beterschap. In de loop van de ochtend en voormiddag wordt het er tijdelijk droger. Later vanmiddag schuift de regen opnieuw naar het noorden op. Vooral in de voormiddag stroomt er zachte lucht over onze regio's. Het kwik klimt tot waarden tussen 11 en 14 graden. Na de middag verliezen we enkele graden. De wind waait zwak uit het noorden of het noordoosten, kracht 2. Soms waait het matig, kracht 3.

Vannacht is het betrokken en houdt de regen aan. Ook in de noordelijke provincies volgt er enige tijd regen.

Dankzij de regenwolken koelt het, ondanks een koude noordoostenwind, niet te veel af. De minima liggen rond 5 of 6 graden. 's Ochtends wordt het van het noorden uit droger en ontstaat er hier en daar nevel of vormen er zich mistbanken. De zwakke wind, kracht 2, valt dan weg.

De volgende dagen staan in het teken van stijgende luchtdruk. Het blijft droog en de nachten worden koud. De kans op vorst neemt toe. In het weekend dringen regenzones opnieuw tot ons land door.

Donderdag is er kans op een bui in het oosten. Op de meeste plaatsen blijft het droog en wisselen bewolkte perioden en opklaringen elkaar af. De maxima liggen rond 12 graden, maar er waait een koude noordelijke wind.

Vrijdag, na een koude nacht met mogelijk grondvorst in de Kempen en Ardennen, komen er in de ochtend mistbanken voor. Nadien zijn er soms brede opklaringen en blijft het droog. Het kwik haalt amper een graad of 10.

Zaterdag is het koud in de ochtend met vorst in de Ardennen en elders kans op grondvorst. Nadien neemt de bewolking toe en vanuit het westen vallen er buien of regen. Er zijn ook langdurige droge periodes en dit bij maxima rond 10 graden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud