Weerbericht voor woensdag 4 mei: Na de middag regen

Als we de weerkaarten bekijken, zowel op korte termijn als op lange termijn, ziet het er niet al te fraai uit. Een omvangrijke depressie over de Britse Eilanden zal nagenoeg de hele week ons weerbeeld bepalen. Aan de wisselvalligheid komt voorlopig dus nog geen einde. Enig verschil vinden we in de temperaturen die er flink op achteruit gaan.

Vandaag verlaat een zwakke storing in de vroege ochtend het oosten van het land. Het wordt dus overal droog en er zijn ook enkele opklaringen. Deze opklaringen moeten echter al vrij vlug plaats maken voor toenemende wolkenvelden vanuit het westen. Op het einde van de voormiddag worden reeds de eerste regendruppels aan de kust verwacht en na de middag trekt de regen ook naar centrum. In de oostelijke provincies kan het evenwel tot de avond duren alvorens het gaat regenen. Samen met de regen gaat ook de wind aanspannen. Vanmiddag waait er een matige en bij momenten zelfs vrij krachtige wind uit het zuidwesten, kracht 4 tot 5. Hierbij zijn er windstoten mogelijk tussen 50 en 70 km/u. Op de zuidelijke Noordzee kan tijdelijk zelfs een stormachtige wind komen te staan. Regen en wind houden de temperaturen een flink stuk lager dan de afgelopen dagen. Gemiddeld liggen de maxima rond 15 graden, maar aan zee wordt amper 13 graden verwacht.

Vannacht maakt de regen vanaf de kust stilaan plaats voor opklaringen. In het oosten kan dit evenwel nog behoorlijk lang duren. Daar wordt het pas in het tweede deel van de nacht droger. De wind gaat stilaan ook wat minder hard waaien en luwt uiteindelijk tot matig, kracht 3. Het wordt wel een relatief zachte nacht bij minimale waarden van om en bij 8 graden.

Woensdag waait een matige westenwind en haalt het kwik slechts gemiddeld 15 graden. Opklaringen maken plaats voor een aantal buien, die vooral in de namiddag tot ontwikkeling komen. Een donderslag is niet uitgesloten.

Donderdag zijn er opklaringen in de ochtend, al kan er plaatselijk ook nevel voorkomen. Nadien is het wisselend bewolkt en opnieuw moeten we rekening houden met hier en daar een bui, met later in de namiddag kans op een donderslag.

Vrijdag schuift een storing vanuit het oosten naar ons land toe. Waarschijnlijk houden het centrum en het westen het nog lang overwegend droog, al is een lokale bui steeds mogelijk. In het oosten gaat het na de middag regenen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud