Weerbericht voor woensdag 5 juni: zware regenval

Een uitgebreid en complex lagedrukgebied bepaalt ons weerbeeld. De ermee gepaard gaande storingen brengen soms veel regen mee. Bovendien is de bovenlucht koud, waardoor de kans op onweer groot is. Tussen de storingen in zijn er droge periodes.

De ochtend verloopt onstuimig. Een actieve storing zorgt voor regen in het westen. Bij momenten komt er hevige regenval voor en is er kans op waterhinder en watergladde wegen. Elders is de regen minder uitgesproken met een plaatselijk karakter. Terwijl sommige regio's het overwegend droog houden, zullen andere stevige plensbuien meekrijgen, eventueel vergezeld van onweer. Vanmiddag volgen er op de meeste plaatsen drogere periodes met in het oosten ook opklaringen. De kans op een plaatselijke onweerachtige bui blijft bestaan. 's Avonds nemen de regenkansen opnieuw toe. In het oosten klimt het kwik tot plaatselijk 23 of 25 graden. In het westen blijft het kwik beperkt tot een graad of 20. De wind is eerst veranderlijk, maar kiest na de middag voor het zuidwesten en waait meestal matig, kracht 3 later soms 4. Tijdens de buien komen er stevige windstoten voor.

Vannacht komt er eerst meer bewolking opzetten met enige tijd regen of buien. Er is ook nog kans op onweer. Stilaan wordt het droger en zijn er ook bredere opklaringen. De kans op een bui blijft bestaan. De minima liggen tussen 9 en 12 graden en de wind luwt tot zwak, kracht 2.

De volgende dagen bepaalt de omvangrijke depressie ons weer. Alvast tot het einde van de week is het wisselvallig met steeds kans op regen of buien. Pas in het weekend nemen de regenkansen af.

Donderdag zijn er zwaar bewolkte periodes vergezeld van regen of buien. Er bestaat kans op een plaatselijk onweder. Er is ook ruimte voor droge periodes met af en toe zon. De hoeveelheid regen verschilt plaatselijk. De maxima liggen tussen 14 en 18 graden.

Vrijdag kan het enige tijd regenen. Mogelijk komen er ook stevige onweersbuien tot stand, maar er zijn ook droge periodes. De maxima liggen tussen 15 en 20 graden.

Zaterdag wordt het wisselend bewolkt. Plaatselijk komen er buien tot stand, maar het kan ook langdurig droog blijven en de zon komt geregeld tevoorschijn. Het wordt zachter met maxima tussen 17 en 21 graden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud