Weerbericht voor woensdag 7 augustus: wisselvallig

De weerkaarten zien de evolutie somber in. Het blijft wisselvallig met iedere dag kans op neerslag. Tijdelijk worden de buien minder frequent, maar op het einde van de week zorgen storingen opnieuw voor grotere neerslagkansen en neemt de onweersdreiging toe. Voorlopig staat er nog geen terugkeer van het zomerse weer op het programma.

De neerslagkans is het grootst in de ochtend. Plaatselijk komen er buien voor of valt er regen. Bovendien is het vooral in het oosten nevelig. In de loop van de ochtend en vooral na de middag blijft het op de meeste plaatsen droog. De buien concentreren zich voornamenlijk op de Ardennen en langs de Frans-Belgische grens. Een enkel exemplaar blijft overal mogelijk. Het weerbeeld wordt vriendelijker met een afwisseling van wolkenvelden en ook zon. Tegen de avond is het overal droog. Het kwik klimt tot een landelijk gemiddelde van 21 graden. Een plaatselijke 22 graden is niet uitgesloten. De noordelijke wind neemt in de loop van de dag in kracht af en wordt zwak, windkracht 1 of 2.

Vannacht volgt er een droog weertype met een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het koelt af tot 14 graden. In de Ardennen zakt het kwik tot een graad of 11. De wind is zwak en weet niet echt een richting te kiezen. De condities zijn optimaal voor de vorming van nevel. Plaatselijk zijn er mistbanken mogelijk, die het zicht plots kunnen beperken.

Donderdag is het droog in de ochtend, maar kunnen er eerst nevel en plaatselijke mistbanken voorkomen. Nadien is er ruimte voor de zon. In de loop van de dag vormen er zich stapelwolken die plaatselijk een bui kunnen genereren. In de namiddag en 's avonds volgt er regen vanuit het westen. De maxima liggen tussen 19 en 22 graden.

Vrijdag wordt het wisselvallig. Er komen sporadisch opklaringen voor, maar er zijn ook talrijke wolkenvelden. Bovendien valt er af en toe regen of zijn er buien. Naarmate de dag vordert neemt de kans op onweer toe. De maxima liggen rond circa 21 graden.

Zaterdag overmeestert een koude put ons land. Aanvankelijk zijn er plaatselijk buien, maar in de namiddag en vooral 's avonds gaat het overal regenen. De kans op onweer neemt gestaag toe. Het wordt minder warm met maxima rond 19 of 20 graden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud