ABN AMRO ontmoet RBS, Fortis en Santander op 23 april

Het bankenconsortium onder leiding van de Royal Bank of Scotland heeft aanstaande maandag 23 april een ontmoeting met ABN AMRO. Dit meldt de Royal Bank of Scotland donderdagavond in een persbericht.

(betten) De bankengroep, die bestaat uit de Royal Bank of Scotland, Banca Santander en het Belgisch-Nederlandse Fortis, gaan daarmee in op de uitnodiging van ABN AMRO.

Tijdens de ontmoeting zullen de banken hun doelen en belangstellingen uiteneenzetten. Volgens de groep zal de boodschap ongecompliceerd zijn vanuit het oogpunt van de aandeelhouders, het toezicht en de uitvoering van de transactie.

De banken zeggen deze gelegenheid te verwelkomen. Het stelt hen in staat om hun voorstellen uit de doeken te doen. Daardoor kunnen ze worden beoordeeld door de raad van commissarissen van ABN AMRO, tegelijkertijd met enig voorstel van concurrent Barclays.

Afgelopen dinsdag maakte ABN AMRO bekend in gesprek te willen treden met het consortium. Morgen aan het eind van de dag loopt de periode af waarbinnen ABN AMRO en Barclays exclusieve gesprekken voeren.

Hoewel het ABN AMRO onder de exlusiviteit vrij staat te praten - onder de overeenkomst is bepaald dat partijen niet actief op zoek gaan naar andere overnamekandidaten - maakt het aflopen van deze exclusiviteitsperiode aanstaande vrijdag de gesprekken voor maandag wel makkelijker.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud