Arcelor start bouw Centre Acier in Luik

De directie van Arcelor heeft woensdag het startschot gegeven voor de bouw van het Centre Acier in Luik. Dat zou eind juni 2008 geopend worden in Flémalle, op de oude industriële site van Tubemeuse.

(belga) 'Het monster van Loch Ness is niet meer Luiks. Er wordt al meer dan vijftien jaar gesproken over dat gebouw, maar er kwam er geen. Nu komt daar verandering in', aldus Patrick Bardet, de directeur 'koude lijn' in Luik van Arcelor.

Het nieuwe administratieve gebouw, waarin 270 mensen uit Flémalle en Seraing ondergebracht zullen worden, geeft de verankering van de koude lijn aan in Luik, zoals beslist werd in de driepartijenakkoorden van december 2003. Het nieuwe gebouw, gebouwd op funderingspalen, zal 'een uitstalraam voor staal' worden. Het zal gebouwd worden met 700 ton staal, dat onder meer gebruikt wordt in de structuur, de leidingen, de wanden en de bekleding. De constructie zal ook 600 vierkante meter glas bevatten.

Het gebouw, dat vier verdiepingen zal tellen, wordt opgericht op een site van 2 hectare die gesaneerd werd door SPI+. In het Centre Acier worden de ondersteuningsafdelingen van Arcelor Steel Belgium Luik en de commerciële departementen ondergebracht.

foto belga

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud