Fluxys wijzigt structuur en leiding wegens nieuwe gaswet

Het Belgische gastransportbedrijf Fluxys gaat zijn structuur wijzigen in het kader van de herziene Belgische gaswet. Aan de buitengewone algemene vergadering van 8 mei wordt gevraagd om enerzijds het aantal leden van de raad van bestuur uit te breiden en anderzijds ook de bevoegdheden over te dragen aan een directiecomité.

(belga) De gedelegeerd bestuurder van Fluxys, Vincent Wittebolle, neemt ontslag. In de plaats komt de leiding bij Sophie Dutordoir als voorzitster van het directiecomité. Dat maakte het bedrijf in een mededeling bekend.

De reorganisatie is het gevolg van de nieuwe gaswet en van afspraken tussen de twee grote aandeelhouders: Suez en Publigas (de gemeenten). Suez en Publigas zullen in de nieuwe raad van bestuur, die 24 leden zal tellen, elk acht vertegenwoordigers hebben. De resterende zijn onafhankelijken. Deze kandidaturen zullen worden voorgelegd op de gewone algemene vergadering op 8 mei.

Ook het management wordt onafhankelijker van de aandeelhouders, zo werd beloofd aan Europa. Vandaar dat de bevoegdheden verschoven worden van de raad van bestuur naar een directiecomité. Die neemt het operationeel beheer van het bedrijf op zich. Aan het hoofd komt Dutordoir, die bij Electrabel directrice sales & marketing was, maar ook ervaring heeft op CVP-kabinetten.

Fluxys gaat op 21 mei zijn kandidatuur indienen als definitieve beheerder van het gastransportnetwerk

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud