GIMV neemt belang in uitzendbedrijf Accent Jobs for People

De investeringsmaatschappij GIMV heeft een belang van 33,33 procent genomen in het West-Vlaamse uitzendbedrijf Accent Jobs for People. GIMV neemt de aandelen over van Conny Vandendriessche en Philip Cracco, de oprichters en managers van Accent.

(tijd) Dat meldt de GIMV dinsdag in een persbericht. Vandendriessche en Cracco behouden hun belang van 66,66 procent van Accent. Accent Jobs for People geldt als een van de sterkste groeiers op de Belgische uitzendmarkt. Het bedrijf is gevestigd in Roeselare en telt 250 werknemers verspreid over 67 kantoren in heel Belgie en 2 in Nederland. De groep behaalde vorig jaar een nettowinst van 2,97 miljoen euro op een omzet van 67 miljoen euro. Voor dit jaar mikt Accent op een omzet van 85 miljoen euro, klinkt het in het persbericht.

Vorige week was al uitgelekt dat de GIMV in het kapitaal van Accent wou stappen. De investeringsmaatschappij wenste toen niet te reageren, maar de familie Desimpel had toen al bevestigd dat ze haar onrechtstreeks belang in Accent van de hand had gedaan via de participatiemaatschappij Eurofina. De kopers waren toen Vandendriessche en Cracco, die het belang op hun beurt doorverkochten aan de GIMV.

"Wij geloven sterk in de de verdere groei van Accent Jobs for People," licht investeringsmanager Kris Van Look de beslissing van de GIMV toe in het persbericht. "De bedoeling is om, met de inbreng en ervaring van GIMV, Accent Jobs for People te ondersteunen in haar Europese uitbouw."

Accent werkt momenteel aan verdere expansie in Frankrijk en in Spanje. Voor het jaareinde plant het uitzendbureau de opening van een kantoor in het Noord-Franse Lille. Van daaruit worden de mogelijkheden op de Franse markt verder onderzocht. Momenteel zijn er ook exclusieve gesprekken aan de gang over een overname in Spanje.

Foto Belga

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud