De telecomgroep Belgacom voert vanaf 1 januari een aantal veranderingen door in zijn raad van bestuur. Het aantal bestuurders daalt van 17 naar 16.

.De Belgische regering, met 50 procent plus één aandeel de hoofdaandeelhouder van Belgacom, heeft het desbetreffende voorstel op een ministerraad goedgekeurd. Het is nu wachten op het fiat van de algemene vergadering (AV) van Belgacom op 11 april.

De regering benoemt de helft van de 16 bestuurders. Daarbij zitten twee nieuwe gezichten: Michèle Sioen en Mimi Lamote. Daarnaast worden de mandaten van Paul Van de Perre, Martine Durez en Michel Mol verlengd. Gedelegeerd bestuurder Didier Bellens, Theo Dilissen, de voorzitter van de raad van bestuur, en Robert Tollet zetten hun taken voort. Hun mandaten lopen af in 2009.

De acht andere bestuurders zijn onafhankelijk en worden benoemd door de AV. Carine Doutrelepont, Georges Jacobs, Maurice Lippens en Oren Shaffer worden gecoöpteerd en voorgedragen met het oog op benoeming op AV in april. Voor Pierre-Alain De Smedt, Philip Hampton en Lutgart Van den Berghe verandert er niets. Hun mandaten lopen af in 2010. Philippe Van de Vyvere, daarentegen, heeft gevraagd met ingang van 31 december uit zijn mandaat te worden ontslagen. De raad van bestuur zal een nieuwe onafhankelijke bestuurder voordragen op AV.

De raad van bestuur bestond jarenlang uit 18 leden maar toen Carla Cicco vorig jaar ontslag nam, werd zij niet vervangen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud