Oce ziet nettowinst stijgen in 1e kwartaal

Oce, een Nederlandse producent van printers, heeft in het eerste kwartaal van 2007 een nettowinst geboekt van EUR 12,2 miljoen. Dat betekent een stijging van 2,5% ten opzichte van de EUR 11,9 miljoen die in dezelfde periode een jaar geleden werd geboekt.

(betten) Analisten geraadpleegd door Betten gingen voor de nettowinst in de periode december 2006 tot en met februari 2007 gemiddeld uit van een nettowinst van EUR 10,25 miljoen.

De omzet van het bedrijf, producent van printers gebruikt door de Belastingdienst in Nederland voor het versturen van aanslagen, kwam uit op EUR 729,2 miljoen. In dezelfde periode een jaar geleden zag Oce nog een omzet van EUR 754,1 miljoen.

Het bedrijfsresultaat (EBIT) in de verslagperiode bedroeg EUR 21,3 miljoen, een daling van 10,1% ten opzichte van de EUR 23,7 miljoen in 2006.

Oce meldt in het persbericht dat de orderportefeuille van zijn belangrijkste onderdeel Digital Document Systems (DDS) 'belangrijk hoger' is dan ultimo het eerste kwartaal van 2006. Desondanks stelt de onderneming dat de resultaten van de divisie achterbleven, maar 'naar verwachting gedurende 2007 zullen verbeteren'.

Wide Format Printing Systems (WFPS) realiseerde in het eerste kwartaal 2007 een omzetstijging van bijna 5%. 'Deze groei wordt vooral gedreven door onze kleurenproducten. Ook de verkoop van ons zwart-wit assortiment ontwikkelt zich goed', aldus bestuursvoorzitter Rokus van Iperen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud