Opel: regeringen ontmoeten Europese GM-directie binnen enkele weken

De federale en Vlaamse regeringen plegen binnen twee à drie weken overleg met de Europese directie van General Motors (GM) over de toekomst van de Antwerpse vestiging van Opel. Dat heeft minister van Werk Peter Vanvelthoven donderdag tijdens het vragenuurtje in de Kamer verklaard.

(belga) De sp.a-minister kreeg donderdag tal van vragen over de ontslagen die deze keer bij Opel Antwerpen vallen. Greet Van Gool (sp.a), Zoë Genot (Ecolo), Ludo Van Campenhout (Open Vld), Danielle Van Lombeek-Jacobs (PS) en Nahima Lanjri (CD&V) wilden van Vanvelthoven te weten komen hoe de vork nu aan de steel zit.

Volgens het socialistisch regeringslid is er van een sluitingsscenario geen sprake, maar is er voor de periode na 2010 nog geen model toegewezen voor de vestiging. 'Er is wel sprake over Chevrolet, maar daar is nog geen beslissing over'. Vanvelthoven benadrukte dat België nog altijd over troeven beschikt voor de autoindustrie. Onze arbeiders zijn zeer productief en flexibel en zowel de Vlaamse als de federale hebben tal van maatregelen genomen voor de sector, stelde hij. 'Wij gaan ervoor vechten opdat de fabriek nog een toekomst heeft', luidde het.

De minister beklemtoonde ook dat het nu essentieel is dat GM op korte termijn de toekomstperspectieven voor de fabriek op tafel legt. Zolang dat niet het geval is, zullen de vakbonden niet rond de onderhandelingstafel gaan zitten en kunnen de werknemers niet worden begeleid, stelde Vanvelthoven.

foto belga

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud